Geroosterde paprika, fantastisch lekker in zoveel gerecht! Dit basisrecept voor geroosterde paprika’s uit de oven is onmisbaar in je receptenboek. Na het roosteren in de oven worden paprika’s lekker zacht van structuur en zoeter van smaak. Heerlijk in bijvoorbeeld salades, soepen of sauzen.
Geroosterde paprika
Geroosterde paprika, dit het basisrecept dat zeker niet mag ontbreken in de kookrepertoire. Door paprika’s te roosteren, of eigenlijk te poffen, in de oven wordt de structuur lekker zacht. Ook de smaak ontwikkeld zich tijdens het kookproces. De smaak van de paprika wordt lekker zoet. Na het roosteren in de oven, kun je paprika’s verder verwerken in bijvoorbeeld sauzen of maak er een paprikasoep van. Deze geroosterde paprika is ook erg lekker op zich. Beleg er bijvoorbeeld bruschetta mee.
Paprika poffen
Deze bereidingswijze lijkt eigenlijk erg op paprika poffen. De paprika’s grill of rooster je in de oven, het liefst in hun geheel of gehalveerd. De paprika’s worden warm en de warmte die ontstaat in de paprika blijft de gehele bereidingstijd in de het product, de paprika’s, zelf en je voegt verder geen water toe om het product te garen. Dit lijkt dus erg op poffen!
Als je de paprika’s in hun geheel roostert of poft, pof je het vruchtvlees in de schil. Je kunt de paprika’s ook halveren. Halveer de paprika’s in de lengte, dus rechtopstaand in tweeën. Leg de halve paprika’s vervolgens met de de snijkant naar beneden op ingevette bakplaat. Door de snijkant naar beneden te leggen blijft ook weer alle warmte in en onder de paprika. Dit lijkt ook op poffen!
Recepten met geroosterde paprika
Na het roosteren van de paprika kun je er zoveel lekkere dingen mee doen en mee maken. Laat je inspireren door de onderstaande recepten:





Geroosterde paprika basisrecept
Ingrediënten
- 6 paprika's (zie tip)
- olijfolie
- zout
En verder:
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika's en droog ze goed af. Halveer de paprika's in de lengte. Leg de halve paprika's met snijd kant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, ongeveer 3 eetlepels. Het belangrijkste is dat alle paprika's een dun laagje olijfolie hebben. Bestrooi met zout.
- Rooster de paprika's 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwerk de paprika's verder in een gerecht of serveer zo, bijvoorbeeld in een salade of op een antipasta borrelplank. Eet smakelijk!