Het boodschappenlijstje van… Debbie

In deze nieuwe editie van de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ deelt Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen bijdrage. Debbie bakt de heerlijkste taarten en gebak en deelt de recepten op haar blog. En, wist je dat je deze lekkernijen tegenwoordig ook kunt bestellen? Naast bakken, houdt deze foodie ook van koken. Ook voor een lekkere ovenschotel, salade of soeprecept ben je bij Debbie aan het juiste adres. Ben je benieuwd hoe ze haar boodschappen voorbereid en wat er echt niet mag ontbreken op het boodschappenlijstje? Lees dan snel verder! 

 

Ben je een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Ik maak iedere week een boodschappenlijstje voor de wekelijkse boodschappen. Ik haal zoveel mogelijk in een keer en tussendoor koop ik nog dingen zoals brood en melk als deze op zijn. Ik kijk dus ook iedere week in mijn koelkast en voorraadkast wat ik nog in huis heb en bedenk wat ik die week wil gaan eten. Ik schrijf dat altijd op de achterkant van mijn boodschappenlijstje. Ik bewaar mijn lijstje dus ook altijd want anders vergeet ik wat ik ook alweer op het menu had staan. Uiteraard is er wel ruimte voor improvisatie en voor een restjesdag. Heel soms weet ik het echt niet of heb ik niet genoeg tijd voor een lijstje en dan beslis ik in de supermarkt maar dat gebeurt zelden.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Op mijn boodschappenlijstje ontbreken de volgende dingen nooit: fruit (met name bananen), roomboter en groenten. We eten elke dag fruit en dus heb ik altijd een aardige hoeveelheid fruit in mijn boodschappenkar. De bananen bewaren we ook nog eens in de koelkast dus die is al snel te klein. Roomboter moet ik altijd in huis hebben omdat ik ineens zin kan krijgen om iets te bakken. Groenten staan sowieso elke dag op het menu.

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen?

Het liefst zou ik mijn boodschappen doen bij speciaalzaken maar vanwege tijd en budget kom ik voornamelijk bij de supermarkt. Ik ga altijd eerst naar Aldi en daarna naar Hoogvliet. Wel ga ik regelmatig naar de markt in ons dorp.

 

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Mijn grootste valkuil is dat ik teveel dingen koop en uiteindelijk dus teveel eten in huis heb. Ik koop graag aanbiedingen maar soms heb ik dan toch net teveel van het product. Omdat mijn kinderen nog maar muizenhapjes eten, heb ik al vaak restjes dus ik zou beter op mijn lijstje moeten letten en niets extra’s moeten kopen.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Oeh, dat vind ik een hele lastige vraag. Er is wel een tijd geweest dat ik dat deed maar het komt nu zelden voor dat ik echt persé iets moet hebben. Als ik dan iets moet noemen dan is het waarschijnlijk een bakingrediënt zoals boter of eieren.

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Een kant en klare maaltijd. Nog nooit gedaan en ik zal het ook nooit kopen ook haha.

 

Wat kook je het liefst met de producten van jouw boodschappenlijstje?

Het liefst kook ik uitgebreide, bijzondere gerechten maar meestal komt het neer op verrassende gerechten die net even anders zijn dan anders. Dat kan zijn door toevoeging van een bepaald ingrediënt of een creatieve insteek van de bereiding.

 

Bedankt Debbie, voor je deelname aan de rubriek “Het boodschappenlijstje van…”!

Wil jij ook meedoen met deze vaste rubriek op StudioKOOK? Mail dan naar info@studiokook.nl voor meer informatie.
Alle artikelen in deze rubriek vind je hier: ‘Het boodschappenlijstje van….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *