gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado en Srirachasaus

Ei, avocado… Een match made in heaven! Maak daarom deze lekkere gevulde eieren met avocado. Lekker van zichzelf, maar ook lekker met wat pit. Druppel er daarom nog wat Srirachasaus overheen en je lekkere borrelhapje of makkelijke brunchgerecht is klaar!



Gevulde eieren met avocado

Een avocado kun je goed vullen, zoals je in dit recept voor gevulde avocado kunt zien, maar eitjes kun je ook perfect vullen met avocado! Eieren en avocado smaken erg lekker bij elkaar. De perfecte vulling voor zo’n gevuld eitje dus.

De vulling maak je met de gekookte eidooier, een beetje crème fraîche (dit is frisser dan mayonaise) en natuurlijk de avocado. Allemaal lekkere, smeuïge ingrediënten waar je die heerlijke, romige vulling van maakt.


Srirachasaus

Romig, smeuïg… De ingrediënten van deze gevulde eitjes met avocado hebben dit allemaal! Maar, het is ook lekker om nog wat pit toe te voegen! Druppel daarom wat Srirachasaus over de eitjes, voordat je ze serveert. De rode kleur van de pepersaus is niet alleen prachtig om te zien, bovenop die frisse groene vulling, maar smaak ook nog eens erg goed. De pit van Srirachasaus is een perfecte tegenhanger van de romige, zachte smaken van deze gevulde eitjes. Lekker!


Gekookte eieren

Mijn nummer 1 tip voor het maken van gevulde eieren is: kook de eieren ruim op tijd. Dit kan een paar uur van te voren, maar je kunt dit ook al een dag van te voren doen. De eitjes kun je in de koelkast bewaren. Door ze ruim van te voren te koken, hebben de eitjes de tijd om goed af te koelen. Dit is maakt het verwerken van de eieren, en met name het eigeel, veel makkelijker. De eidooier kun je bijvoorbeeld makkelijker uit het eiwit “wippen”.

Zorg er wel voor dat de gekookte eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je ermee aan de slag gaat. Dit voorkomt schiften.

gevulde eieren met avocado

Gevulde eieren met avocado en Srirachasaus

Deze gevulde eieren met avocado en Srirachasaus zijn een twist op de klassieke gevulde eieren. Serveer ze tijdens bij de brunch of de borrel.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Brunch
Keuken Fusion, Hollands
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 6 gekookte eieren (op kamertemperatuur)
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout
  • Srirachasaus (naar smaak)
  • verse kruiden, zoals pepeterselie, bieslook of dille (optioneel)

En verder:

  • een hakmolentje of staafmixer (zie tip)

Instructies
 

  • Pel de eieren en halveer ze vervolgens in de lengte. Wip het eigeel uit het eiwit. Dit kan eventueel met behulp van een lepeltje.
  • Doe de eidooiers in het hakmolentje, samen met de crème fraîche, de olijfolie en het citroensap. Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees ook in het hakmolentje. Mix dit vervolgens dit een smeuïge vulling. Breng de vulling smaak met peper en zout.
  • Vul de holtes van de gekookte eiwitten met de avocadovulling. Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken, maar je kunt ze ook vullen met een lepeltje. Druppel Srirachasaus over de gevulde eitjes en bestrooi eventueel met wat fijngesneden, verse kruiden. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Deze gevulde eieren kun je niet van te voren maken. Avocado verkleurt snel, dus de vulling van deze gevulde eitjes zal bruin worden als je ze wat langer laat staat. Maak de eieren bij voorkeur maximaal 30 minuten van te voren.
Heb je geen hakmolentje of staafmixer? Dan kun je de vulling maken door de ingrediënten hiervoor heel fijn te prakken met een vork.
Trefwoord Brunch, Makkelijk, Pasen, Snel, Vegetarisch

2 reacties op “Gevulde eieren met avocado en Srirachasaus”

  1. Pingback: Gevulde vitello tonnato eitjes - StudioKOOK

  2. Pingback: Gevulde eieren recept met kerrie (basisrecept) - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating