het boodschappenlijstje van worstenrbood en wijn

Het boodschappenlijstje van… Ilona

In de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’ deelt een mede foodie zijn of haar boodschappenlijstje. Aan de hand van een aantal leuke vragen kom je meer over het boodschappenlijstje en de deelnemer te weten. Deze keer: Ilona, van de foodblog Worstenbrood en Wijn.


Ilona is een echte bourgondier. Dit zie je niet alleen terug in de naam van haar eigen foodblog (Worstenbrood en Wijn), maar ook met recepten voor ‘beenham van de BBQ’ en ‘asperges uit de oven met rucolacrème’ kun je hier niet omheen. Voor lekker eten moet je bij Ilona zijn. Naast schrijven recepten laat ze zich ook graag inspireren door kookboeken. Ilona beschikt over een koekenboekenverzameling waar je ‘u’ tegen zegt. Naast lekkere recepten schrijf Ilona dan ook graag reviews over de kookboeken die haar zo lief zijn.  Alsof dit nog niet genoeg is, kookt Ilona ook nog graag in haar eigen ‘huiskamerrestaurant’. Redenen genoeg voor een bezoekje aan haar blog én haar wat beter te leren kennen aan de hand van dit boodschappenlijstje!

 

Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Nou eigenlijk van allebei een beetje. Ik zou graag wat meer willen plannen maar dat lukt me maximaal tot 3 dagen vooruit. Ik kijk op zaterdagochtend hoe ons weekend en de eerste 2 werkdagen eruit zien, vervolgens wat ik nog in huis heb en welke recepten er nog op mijn to-cook lijstje staan. Ook liggen er dan vaak een paar kookboeken en tijdschriften naast. En tijdens het moestuinseizoen bedenk ik vooral wat we gaan eten op basis van de oogst. Soms weet ik alleen dat het iets met andijvie gaat worden en besluit ik pas in de supermarkt dat het andijvielasagne wordt of juist een salade met andijvie of andijviestamppot.

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Kaas, citroenen en brood. Dat heb ik echt altijd in huis. Zeker Parmezaanse kaas mag niet ontbreken; daarmee kun je altijd iets lekkers maken.  Eieren, melk en bloem wil ik ook altijd in huis hebben voor pannenkoeken.

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen?

Het liefst loop ik met mijn oogstmandje de moestuin in om boodschappen te doen. Daarnaast fiets is graag naar de markt op zaterdag in het centrum van Tilburg en verder koop ik het meest bij Lidl & AH. Voor lamsvlees en kippenvleugeltjes rij ik speciaal naar de Turkse supermarkt en grote stukken vlees  voor op de BBQ bestel ik online bij Beef & Steak.

het boodschappenlijstje van worstenbrood en wijn

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Dat ik niet duidelijk heb opgeschreven wat ik nou precies in huis heb en dat ik het voor de zekerheid alsnog meeneem. Om er vervolgens thuis achter te komen dat ik nog 2 flesjes Worcestershire saus  heb staan.

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Dat ligt er maar net aan of het een cruciaal ingrediënt is voor een recept. Anders vervang ik het gewoon door iets wat er op lijkt. En sowieso stuur ik vaak manlief op pad als ik er achter kom dat ik iets mis; dan kan ik gewoon verder gaan met koken 😉

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Magnetronmaaltijden. Dan eet ik nog liever gewoon een boterham met kaas. Sowieso koop ik zelden kant-en-klare producten.

 

Wat kook je het liefst met de producten van dit boodschappenlijstje?

Met dit boodschappenlijstje maakte ik de voorjaarslasagne met andijvie en spekjes die op mijn blog staat. En een avocado gazpacho uit het boek ‘Superveg’ waar ik een recensie over ga schrijven.  Ik kook sowieso erg veel uit mijn 300+ kookboeken.  Ze zijn telkens weer een bron van inspiratie. Soms kook ik het recept precies zoals het er staat en soms gebruik ik het alleen als idee voor een nieuw gerecht.

het boodschappenlijstje van worstenbrood en wijn

 

Bedankt Ilona voor je bijdrage aan de rubriek ‘Het boodschappenlijstje van…’!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?  Mail dan naar: info@studiokook.nl voor meer informatie. Alle artikelen in deze vaste rubriek vind je hier: ‘het boodschappenlijstje van…‘.