Wokken • 15 minuten
Ingrediënten (2 pers.)
150 gram kippendijfilet
150 gram peultjes
200 gram noedels
1 paprika
100 gram taugé
Voor de woksaus:
4 eetlepels sojasaus
± 1 theelepel sambal
1 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de noedels beetgaar.
Snijd intussen de kippendijfilet in blokjes en bak deze rondom bruin en gaar in een ruime wokpan. Dop de peultjes en trek de draden die aan de zijkant van de peul lopen eraf. Snijd de peultjes in de lengte in tweeën of drieën. Snijd de paprika in reepjes.
Voeg de peultjes en de paprika toe aan de kipfilet en bak deze kort mee. Deze groenten mogen beetgaar blijven.
Voeg de gemberpoeder toe aan de wok en bak kort mee. Voeg de sambal en de sojasaus toe en meng het geheel goed door. Voeg de taugé toe aan de snelle wok met kip en peultjes en verwarm even mee. Serveer dit wokgerecht eventueel met wat sesamzaadjes, fijngesneden bosuitjes en/of wat extra sambal.
Tips
Kippendijfilet is veel malser dan kipfilet van de borst. Daarom gebruik ik dit stukje kip maar al te graag in veel gerechten.
Wil je een vegetarische variant maken van dit wokgerecht? Vervang de kip dan door grove stukken courgette en/of paddenstoelen.
Pingback: Snel & Simpel: gewokte tilapia met prei en courgette - StudioKOOK