Zin in een pittige variant op de klassieke uiensoep? Probeer deze uiensoep met chiliolie! De chiliolie koop je bij de toko en heet lao gan ma. Deze olie geeft net wat pit aan de zoete tonen van de karameliseerde ui in de soep. Maak af met noedels en lekker wat frisse en knapperige bosui en je maaltijd-uiensoep is klaar!
Uiensoep met chiliolie
Ik ben dol op uiensoep en maak het dan ook graag zelf. Uiensoep zet ik graag op het menu wanneer ik gasten krijg, lekker gegratineerd uit de oven. Dit recept vind je ook op StudioKOOK:
Voor dit recept geef ik de klassieke uiensoep een smakelijke twist in de vorm van wat pit. Ik gebruik hiervoor een lekkere chiliolie van de toko: lao gan ma. Deze Chinese chiliolie geeft net wat extra pit aan het gerecht, maar is absoluut niet te heet. Perfect voor deze uiensoep dus.
Uiensoep met chiliolie (lao gan ma) en bosui
Ingrediënten
- 1 kilo uien (in halve ringen)
- 3 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1½ liter groentebouillon
- 2 eetlepels witte balsamicoazijn
- 200 gram noedels
- 3 bosuitjes (fijngesneden)
- lao gan ma, chiliolie (naar smaak)
Instructies
- Fruit de uien en de knoflook aan op middelhoog vuur.
- Zet het vuur lager en voeg de balsamicoazijn toe. Laat de uien ongeveer 30 minuten karameliseren.
- Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Kook de noedels gaar in de soep.
- Verdeel de soep over zes kommen. Bestrooi met lekker wat bosui en serveer met lao gan ma chiliolie.