kimchi bowl

Kimchi bowl met avocado, komkommer, wortel en omelet

Kimchi bowl, echt een super lekkere bowl boordevol groenten. Als basis gebruik ik sushirijst en daarop lekker wat avocado, komkommer, wortel en natuurlijk kimchi. Ik maak deze kimchi bowl af met wat omeletreepjes. Een gezonde en snelle maaltijd voor de doordeweekse dag.



Kimchi bowl

Ik maak vaak een bowl als lunch of diner. Het is makkelijk en je er allerlei groenten in verwerken. Daarnaast zijn bowlrecepten ook ideaal om restjes mee op te maken. Kijk gewoon even wat je nog in de koelkast of in de voorraadkast hebt liggen en gebruik het in een bowl.

Voor deze kimchi bowl gebruik ik avocado, lekker romig, wortel, lekker knapperig en komkommer, lekker fris. Ik voeg wat omeletreepjes toe, zo houd ik ‘m lekker vegetarisch. De kimchi kun je zelf maken, maar kimchi is ook goed kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Het wordt verkocht in kleine blikjes. Je kunt de kool en groenten eten en het aanhangende vocht kun je gebruiken om deze bowl zo pittig te maken als je zelf wil.


Recepten met kimchi

Kun je geen genoeg krijgen van kimchi? Probeer dan ook eens deze recepten:

Komkommer kimchi
Heerlijke, Koreaanse komkommer kimchi. Lekker als bijgerecht, makkelijk en snel om te maken.
Bekijk het recept
komkommer kimchi
Kimchi tosti
Deze kimchi tosti moet je geproefd hebben! Boordevol smaak door gezonde, Koreaanse kimchi, Srirachasaus en lekker veel kaas.
Bekijk het recept
kimchi tosti


Kies je basis

Ik gebruik voor dit recept sushirijst. Het is het makkelijkst om sushirijst een dag van te voren te bereiden, zodat het ook goed kan afkoelen. Je kunt sushirijst bewaren in de koelkast tot verder gebruik. Gebruik dit recept om de sushirijst te maken, gegarandeerd succes:

Zelf sushirijst koken
Met recept om zelf sushirijst te koken maak jij keer of keer de perfecte, fluffy sushirijst. De basis voor veel lekkere gerechten zoals sushi, poke bowl of gimbap.
Bekijk het recept
sushirijst koken

Gebruik je liever een andere basis? Dat kan! Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld zilvervliesrijst of quinoa. Dit is net zo lekker en je hoeft het niet voor te bereiden. Ik vind het zelf lekker om deze twee opties ook wat te laten afkoelen voor je ze verwerkt in de bowl, maar vind je warm lekkerder, dat kan ook prima!

Je kunt de (zilvervlies)rijst of de quinoa op smaak brengen op dezelfde manier als de sushirijst. Gebruik sushiazijn en suiker, roer dit tot de suiker is opgelost en meng het vervolgens met de rijst of quinoa.

kimchi bowl

Kimchi bowl met avocado, komkommer, wortel en omelet.

Deze kimchi bowl is heerlijk als lunch of als diner. Dit recept bevat lekker veel groenten en is vegetarisch en glutenvrij.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Oosters
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de sushirijst:

  • 250 gram sushirijst
  • 6 eetlepels sushiazijn
  • 1 eetlepel suiker

Voor de kimchi bowl:

  • 1 grote wortel
  • ½ komkommer
  • 2 eieren
  • 1 blikje kimchi
  • 1 avocado

Voor erbij:

  • sojasaus
  • bosui (fijngesneden)

Instructies
 

  • Bereid de sushirijst volgens dit recept. Doe dit bij voorkeur een dag van te voren. Je kunt ook een andere basis gebruiken zoals, (zilvervlies)rijst of quinoa.
  • Snijd de wortel in dunne reepjes en de komkommer in blokjes.
  • Klop de eieren los en bak er twee dunne omeletten van. Rol deze op en snijd vervolgens in plakjes.
  • Verdeel de rijst over twee kommen. Leg hierop de wortelreepjes en de komkommerblokjes. Verdeel de kimchi over de bowl en ook de omeletreepjes.
  • Maak de avocado schoon en serveer in elke kimchi bowl een halve avocado. Serveer direct, met wat sojasaus en eventueel wat fijngesneden bosui.
Trefwoord 20 minuten, Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating