boodschappenlijstje

Het boodschappenlijstje van… Sandra

Na de introductie van deze nieuwe vaste rubriek op StudioKOOK mag ik met veel plezier de volgende foodie voorstellen die haar boodschappengeheimen wil delen. Sandra ken je misschien wel van de foodblog Culi Sandra waar ze heerlijke recepten en andere artikelen over voeding deelt. Benieuwd waar Sandra het liefst boodschappen doet? Of welke producten standaard op haar boodschappenlijstje staan? Lees dan snel verder!

 

Ben jij een echte planner als het om boodschappen gaat of beslis jij in de supermarkt wat er op tafel komt ’s avonds?

Ik ben een echte planner! Ik werk fulltime en heb na het werken écht geen zin meer om eerst nog langs de supermarkt te gaan en daar te beslissen wat ik ga eten. Op vrijdagavond of zaterdagochtend ga ik altijd even zitten voor mijn planning. Daar maak ik echt een momentje van. Kopje koffie erbij, mijn receptenmap, kookboeken… Ik probeer minstens 1 keer per week vis op tafel te zetten en kook ook minimaal 1 avond per week zonder vlees of vis. Meestal houd ik trouwens 1 avond per week open voor spontane trek in een broodje dӧner of een afhaal-pizza of zoiets ;-).

 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje? 

Dat zijn toch voornamelijk basisproducten. Op mijn lijstje ontbreken nooit: brood, yoghurt en melk. Ook fruit staat standaard op het lijstje. Oh ja, en voer voor de hond en de katten!

 

Waar doe jij het liefst je boodschappen? 

Ik woon in een klein dorpje dus mijn keuze is hierin redelijk beperkt. Gelukkig hebben we een grote en fijne supermarkt met goede producten en is er ook een heel goede slager en een visboer. Ook shop ik regelmatig bij Boeren & Boeren, een heel leuk initiatief waarbij boeren uit de buurt hun groenten, fruit en zuivel aanbieden bij een restaurant in het dorp. Daar kun je vooraf bestellen en 1x per week je bestelde producten ophalen.

 

boodschappenlijstje boodschappenlijstje

 

Wat is jouw grootste valkuil tijdens het boodschappen doen?

Als ik met trek naar de supermarkt ga dan weet ik het wel, dan komt er sowieso iets van chocola of een lekkere koek in mijn mandje. Dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Verder zijn mijn impulsaankopen over het algemeen niet zo ongezond, want dat is vaak lekker fruit uit het seizoen. Oh ja: ik kom wel regelmatig thuis met wéér een pak bloem/rijst/pasta omdat ik denk dat het misschien op is. Bij thuiskomst blijkt dan dat er nog drie pakken in de kast staan :).

 

Voor welk product ga jij door weer en wind naar de supermarkt om het toch nog even te halen?

Eieren! Die vergeet ik regelmatig op mijn lijstje te zetten omdat ik denk dat ik ze nog wel in huis heb. Niet dus. Het zal echt niet de eerste keer zijn dat ik alles in huis heb voor een boerenomelet, behalve de eieren…

 

Wat zou jij echt nooit in huis halen?

Nooit vind ik altijd een groot woord! Ik probeer kant en klare dingen wel zoveel mogelijk te vermijden. Koken met pakjes en zakjes doe ik bijna nooit maar ook bij mij beland er heus wel eens een potje kant en klare pastasaus in mijn mandje. Wat ik nog nooit heb gekocht zijn kant en klare maaltijden (salades koop ik wel eens kant en klaar maar ik bedoel echt zo’n kant en klare bak met nasi, bami of stamppot). Dat lijkt me ook echt helemaal niet lekker.

 

Wat kook je het liefst met de producten van jouw boodschappenlijstje?

Oeh dat is een lastige vraag! Ik vind ontzettend veel dingen lekker maar in de praktijk komen deze nacho’s met gehakt wel heel vaak op tafel en ik ben ook echt dol op deze citroenrisotto met gerookte zalm.

 

Bedankt Sandra, voor je deelname aan de rubriek “Het boodschappenlijstje van…”!

Wil jij ook meedoen met deze vaste rubriek op StudioKOOK? Mail dan naar info@studiokook.nl voor meer informatie.
Alle artikelen in deze rubriek vind je hier: ‘Het boodschappenlijstje van…‘.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *