oosterse dressing

Oosterse dressing – basisrecept

Oosterse dressing. Heerlijk in een lekkere salade. Deze Oosterse dressing is een perfect basisrecept voor Oosterse recepten. Ik gebruik ‘m graag in een salade met groene groenten, maar deze dressing is ook erg lekker bij bijvoorbeeld dumplings (klik), wontons (klik) of gyoza.



Oosterse dressing

Een Oosterse dressing, boordevol smaken uit de Oosterse keuken. Dat is natuurlijk ontzettend smaakvol! Met deze dressing brengen elke salade naar een hoger niveau. Maak de lekkerste salades en bowls helemaal af met dit recept. Maak lekkere zelfgemaakte wontons, met bijvoorbeeld een vulling kip of tofu, en maak er deze lekkere Oosterse dressing bij. Succes gegarandeerd! Ook lekker bij deze wontonbowl en deze rijstvel dumplings.


Chinkiang rijstazijn

Voor deze dressing gebruik je zwarte azijn. Deze azijn heet ook wel: Chinkiang rijstazijn. Je gebruikt deze azijn ook in deze wontonbowl en in deze vegetarische wontons met Sihuan hot & sour chilisaus. Deze Chinkiang rijstazijn heeft een zachte azijnsmaak en is niet te zuur. Perfect voor zo’n lekkere dressing. Het is het waard om deze zwarte azijn aan te schaffen als je deze Oosterse dressing of andere gerechten uit de Aziatische keuken vaker wil maken.

Chinkiang rijstazijn, of: zwarte azijn, kun je kopen bij de toko.


Salades, groenten en dumplings

Deze dressing is een echte alleskunner. Ik maak ‘m maar al te graag en serveer ‘m bij allerlei soorten gerechte. Natuurlijk is deze dressing heerlijk in een salade. Lekker met wat groene bladgroenten, komkommer en edamameboontjes… Heerlijk! Maar, ook bij een groentegerecht misstaat deze dressing niet. Denk bijvoorbeeld aan: gestoofde paksoi, geroosterde broccoli of geroosterde boerenkool (boerenkoolchips). Als laatste wil ik deze recepten ook nog even tippen om te maken bij dit recept: springrolls met krokante kip en wontonbowl met gestoofde prei. Zo lekker!

oosterse dressing

Oosterse dressing – basisrecept

Deze Oosterse dressing is een perfect basisrecept voor Oosterse recepten. Maak 'm met o.a. Chinkiang rijstazijn (zwarte azijn) en sojasaus. Lekker bij een salade, gestoomde groenten, dumpings en springrolls.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Dressing
Keuken Aziatisch, Oosters
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels Chinkiang rijstazijn, ofwel: zwarte azijn (te koop bij de toko)
  • 3 eetlepels honing
  • eetlepels Srichasaus of crispy chili olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • eetlepels sesamolie

Instructies
 

  • Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten in. Meng de ingrediënten goed met elkaar. Serveer met salade, groenten of bijvoorbeeld dumplings. Eet smakelijk!

Notities

Deze Oosterse dressing is lekker met een beetje pit. Voeg daarom óf Srirachasaus toe óf crispy chili olie (lao gan ma) toe. Srirachasaus is iets zoeter, maar pittig en geeft een glad resultaat. Crispy chili olie is iets minder pittig, maar heeft een grove structuur met stukjes peper die af en toe iets scherps kunnen toevoegen.
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating