hollandse spiesjes met kaas en worst

Hollandse spiesjes met kaas en worst

Snel, eenvoudig, een iedereen vind het lekker! Deze Hollandse spiesjes met kaas en worst zijn je ideale last minute hapje bij elk borrel of feestje. Je maakt ze in een handomdraai en zien er super feestelijk uit. Nog een plus: je eet ze eenvoudig van het stokje, dus geen gedoe met vieze handen of servetten.Hollandse verjaardag

Iedereen kent de kringverjaardag wel waar na de koffie- en theeronde in korte tijd schalen borrelnoten en chips op tafel komen. Hierbij drink je uiteraard een glaasje fris met prik, bier uit het flesje of een advocaatje. Een royale schaal met zelfgesneden plakken worst en blokjes kaas doet natuurlijk ook de ronde. Dikke plakken uiteraard. Sauzen mogen niet ontbreken en zo kan de Hollandse verjaardag niet meer stuk.

Inmiddels is deze vorm van verjaardag vieren een bekend fenomeen, maar zeg nu even eerlijk… Wie vind zo’n blokje kaas snoepen of zo’n dikke plak worst op z’n tijd nu niet heerlijk op te snoepen??


Hollandse spiesjes met kaas en worst

Omdat deze Hollandse snoeperij en simpele borrelhap ongetwijfeld behoort tot menig guilty pleasures ben ik van mening dat je deze zonder schaamte mag serveren op elke verjaardag of elke feestelijke bijeenkomst. En doen we dat niet eigenlijk ook al een beetje? Waar de gewone plak leverworst of boeren metworst heeft plaatsgemaakt voor een “luxe” borrelplank met al z’n allure is het misschien tijd dat we dit Hollands genot onze gasten gewoon weer schaamteloos kunnen voorschotelen. Toch zin in een creatieve twist? Maak er dan zo’n smakelijke, Hollands spiesje van! Inclusief iets zuurs en een beetje mosterd.

hollandse spiesjes met kaas en worst

Hollandse spiesjes met kaas en worst

Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 8 Hollandse spiesjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram worst (bijvoorbeeld metworst of leverworst)
  • 8 dikke plakken kaas
  • 8 kleine augurken
  • mosterd (naar smaak)
  • 8 (kleine) prikkers/spiesjes

Instructies
 

  • Ontdoe de worst van zijn vel. Snijd de worst vervolgens in 4 dikke plakken. Halve deze dikke plakken en rijg ze aan een prikker.
  • Snijd 8 royale plakken kaas. Dit kun je schaven van een blok kaas of je kunt voorgesneden plakken kaas in dunnere repen snijden. Vorm een "acht-vorm" van de plakken en rijg deze ook op de prikker, bovenop de worst. Je kunt de plakken kaas ook rollen.
  • Rijg als laatste een kleine augurk op de Hollandse prikker. Serveer ze op een mooie schaal samen met een schaaltjes mosterd om te dippen.
Trefwoord Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating