Het wordt prachtig weer, dus gaat bij jou ook de barbecue aan? Deze heerlijke barbecue bijgerechten maken jouw BBQ avondje helemaal compleet. Heerlijke salades, lekkere sauzen en smaakvolle groentegerechten… Welke gerechten ga jij maken?
BBQ dinnerparty
Barbecueën is ontzettend leuk om te doen, het is gezellig om vrienden en familie uit te nodigen én je kunt er een avondvullend programma van maken. Een echte BBQ dinnerparty is altijd gezellig! (Weer of geen weer!).
Tijdens een barbecue wordt natuurlijk vaak vlees en vis geroosterd. Deze lekkere kip tandoori spiesjes of deze varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade zijn een echte aanrader bijvoorbeeld! Maar, ook vegetarische barbecuegerechten zijn ontzettend lekker! Serveer bijvoorbeeld eens deze halloumi burgers of deze cajun groentenspiesjes.
Tip: zin in nog meer inspiratie voor de BBQ? Alle barbecuerecepten vind je hier (klik!).
Dit zijn lekker veel recepten om mee te variëren dus. Naast het stokbrood en de pindasaus heb je nu alleen nog de barbecue bijgerechten nodig om de maaltijd compleet te maken.
Barbecue bijgerechten
Een barbecue is nog compleet zonder lekkere bijgerechten. Denk aan lekker sauzen, smeersel, salades en groentengerechten. Welk van deze recepten is jouw favoriet?
Komkommersalade basisrecept – met yoghurtdressing en rode ui
Komkommersalade. Een lekkere, frisse salade van komkommer aangemaakt met een yoghurtdressing. Makkelijk, gezond en zo lekker!
Bekijk het recept
Pindasaus van pindakaas maken
Pindasaus van pindakaas maken doe je makkelijk en snel met dit recept voor zelfgemaakte pindasaus. Slecht 5 minuten werk en klaar is Kees!
Bekijk het recept
Tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto
Heerlijke tomatensalade met mozzarella, citroen en pesto. Een frisse salade boordevol gezonde en verse ingrediënten.
Bekijk het recept
Papas arrugadas – Canarische aardappeltjes
Ken jij papas arrugadas al? Deze Canarische aardappeltjes zijn heerlijk met lekkere mojo saus. De naam betekent: rimpelige aardappeltjes.
Bekijk het recept
Pestoboter – kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Pestoboter: een heerlijke kruidenboter met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Je waant je meteen in Italië!
Bekijk het recept
Gekruide barbecue aardappeltjes
Heerlijke gekruide barbecue aardappeltjes. Het ideale aardappelbijgerecht. Lekker bij vlees, vis, gegrilde groenten of een salade.
Bekijk het recept
Citroenlimonade zelf maken
Met dit limonaderecept voor citroenlimonade maak jij een heerlijke citroensiroop waar je de lekkerste limonade mee kunt maken.
Bekijk het recept
Ingelegde rode ui
Ingelegde rode ui, ofwel: zoetzure rode ui, is de perfecte aanvulling voor wraps, burgers of salades. Super lekker en makkelijk om te maken!
Bekijk het recept
Shirazi salade – Perzische salade van komkommer, tomaat en rode ui
Shirazi salade, een Perzische salade met heerlijke, frisse smaken. Shirazi salad of shirazi salade maak je met komkommer, tomaat en rode ui.
Bekijk het recept
Chimichurri recept
Chimichurri, een heerlijke Argentijnse saus en marinade die ontzettend lekker is bij gegrild vlees.
Bekijk het recept
Griekse orzosalade met feta, komkommer, olijven en tomaat
Griekse orzosalade, een heerlijke pastasalade met komkommer, tomaat, olijven en feta. Makkelijk, snel en super lekker!
Bekijk het recept
Tzatziki met peterselie en munt (basisrecept)
Heerlijke, frisse tzatziki. Het ideale bijgerecht voor bij de picknick of de barbecue.
Bekijk het recept
Aardbeiensalade met burrata, tomaten en balsamicosiroop
Heerlijke aardbeiensalade als lunch- of als bijgerecht. Lekker met burrata, tomaten, rode ui en verse basilicum.
Bekijk het recept
Caponata – Italiaanse gestoofde aubergine salade
Caponata, een echte Italiaanse klassieker die je geproefd moet hebben. Caponata maak je met aubergine, tomaten, olijven en kappertjes.
Bekijk het recept
Tips voor de barbecue
Wanneer je het menu en de boodschappen compleet hebt, kun je lekker aan de slag met barbecuerecepten. Ik deel nog aan paar laatste tips met je, zodat de BBQ vlekkeloos verloopt!
- Begin op tijd. Sommige barbecues hebben tijd nodig om op te warmen voor optimaal gebruik. Begin dus niet te laat met het installeren van de BBQ.
- Dek de tafel vooraf, inclusief borden, bestek en glazen. Zorg dat je genoeg bakjes, borden, bestek en glazen hebt. Tip: zet ze vooraf alvast klaar. Zo ben je niet op het laatste moment nog op zoek naar spullen.
- Bereid gerechten voor die je kunt voor bereiden. Denk aan: marinades en vlees, vis of groenten wat je al kun marineren, maak saus en salades klaar en zet ze in de koelkast, snijd overige ingrediënten ook alvast. Zo heb je zo min mogelijk werk wanneer de BBQ van start gaat.
- Werk schoon. Gebruik apart keukengerei voor vlees, vis, groenten gare producten. Leg dit ook vooraf alvast klaar. Een vuilniszak bij de hand is ook handig voor afval tijdens het barbecueën.