ijsblokjes met rood fruit en rozemarijn

Een feestelijke touch aan je drankje: ijsblokjes met rood fruit en rozemarijn

 

Tijdens het kerstdiner wil je natuurlijk indruk maken op je gasten en een bijzondere avond organiseren. Deze avond breng je natuurlijk graag door met al je lieve vrienden en familie en daarom wil je niet te lang in de keuken staan. Ook zonder uitgebreide recepten en veel poeha creëer jij een bijzondere kerstsfeer. Met deze ijsblokjes met rood fruit en rozemarijn geef jij ieder drankje een feestelijke touch! Lees snel verder deze DIY. 

IJsblokjes met rood fruit en rozemarijn

Rood fruit combineert heerlijke met vele ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan citroen en chocolade. Kies voor een spannendere combinatie met verse rozemarijn. Geef zo een heerlijke, kruidige twist aan bijvoorbeeld bosbessen, frambozen en bramen. Voor deze ijsblokjes gebruik ik een gewoon een eenvoudige, vierkante ijsblokjes vorm. Vul de elk vormpje met wat rood fruit. Denk aan: blauwe bessen, kersen, granaatappel, frambozen en bramen. Pluk de naaldjes van een vers takje rozemarijn. Doe in elke vormpje ook een aantal van deze naaldjes. Vul de vormpjes verder op met (kraan)water. Zet de vormpjes een aantal uren in de vriezer.

 

ijsblokjes met rood fruit en rozemarijn ijsblokjes met rood fruit en rozemarijn

Een witte kerst

Deze takjes “sneeuw” geven een winters effect aan een takje rozemarijn. Je maakt ze heel eenvoudig zelf. Zet een bakje met royaal kristalsuiker klaar. Spoel een takje rozemarijn even vlug onder de kraan en dip vervolgens in de suiker. Zorg dat alle kanten bedekt zijn. Dit geeft een sneeuw-effect aan de rozemarijn. Gebruik het takje als decoratie in de drankje, maar kan uiteraard ook op borden en in schalen.

Met deze tips zet jij toch zonder veel moeite wat originele decoratie neer op de kersttafel en in je drankje. Een feestelijke touch aan het diner!

 

Hoe geef jij een feestelijke touch aan de kersttafel en in huis?

2 reacties op “Een feestelijke touch aan je drankje: ijsblokjes met rood fruit en rozemarijn”

  1. Pingback: Alle kerstrecepten van StudioKOOK 2017 - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *