Knolselderijsoep, echt een heerlijk, winters soepje dat je geproefd moet hebben! Knolselderij combineert super goed met truffel en kaas, daarom maak je de soep af met een lekker truffelroom en hartige kaasstengels.
Knolselderijsoep
Eet jij wel eens knolselderij? Deze knolselderijsoep is een perfect gerecht om lekker te koken met deze wintergroente. De smaak van knolselderij is, in tegenstelling tot wat zijn voorkomen misschien doet vermoeden, zacht en ietwat fris. Van knolselderij kun je dus een stevige soep maken, maar met een niet al te zware smaak. De soep is wel lekker voedzaam.
Knolselderij en truffel
Knolselderij en truffel zijn een goede combinatie! Daarom maak je voor dit recept een lekker truffelroom. Dit doe je makkelijk met truffeltapenade (te koop in de supermarkt) en slagroom. Klop dit samen op en je hebt een lekker truffelroom als aanvulling op de soep.
Voor wat extra hartigheid serveer je nog wat kaasstengels bij de knolselderijsoep. Kies voor kant-en-klare kaasstengels of maak ze lekker zelf met het onderstaande recept:
Knolselderijsoep met truffelroom en kaasstengels
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 knoflook
- 1 knolselderij
- 300 gram aardappel
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml room
- 4 eetlepels truffeltapenade
Instructies
- Schil de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Fruit daarna aan in een ruime pan. Schil de aardappel en ook de knolselderij. Snijd hiervoor de schil en de wortels aan de onderkant royaal weg. Snijd de knolselderij en de aardappel in blokjes en voeg toe aan de pan.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op een laag vuur ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.
- Meng intussen voor de truffelroom de room en truffeltapenade met elkaar. Je kunt hiervoor een staafmixer gebruiken. Hierdoor wordt de truffelroom wat fijner.
- Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe en mix nogmaals. Serveer de soep van knolselderij met de truffelroom.
Pingback: Kerstinspiratie #1: een snel en makkelijk kerstmenu - StudioKOOK
Pingback: Seizoensgroenten van januari - StudioKOOK
Pingback: Bruschetta met truffel, kalkoen en Parmezaanse kaas - StudioKOOK