kerstkoekjes

Kerstkoekjes bakken

Bakken • 90 minuten


Ingrediënten (plusminus 40 koekjes)


Voor de koekjes
225 gram zachte boter, in blokjes
140 gram suiker
15 gram vanillesuiker
1 eidooier
280 gram bloem
snufje zout

Voor de Royal Icing
1 eiwit
150 gram poedersuiker

 

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten voor de kerstkoekjes met elkaar. Voeg de zachte boter en de eidooier aan toe en kneed tot een samenhangend deeg. Pak het deeg in in plastic folie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

Bestuif je werkblad met bloem en rol hier het deeg op uit. Zorg dat het deeg ongeveer 3 tot 5 mm dik is. Steek hier koekjes uit. Het deeg wat je over hebt kun je weer opnieuw uitrollen en opnieuw uitsteken. Herhaal dit totdat het deeg op is.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 14 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat de koekjes hierna helemaal afkoelen.

Maak intussen de Royal Icing. Doe het eiwit in een grote kom of maatbeker. Klop het eiwit met een elektrische mixer en voeg bij beetje bij beetje de poedersuiker toe totdat alles is opgenomen en de Royal Icing stevig is geworden en stijve pieken heeft.

Doe de Royal Icing in een spuitzak met een klein spuitmondje. Versier hiermee de koekjes. Laat de icing, ook afhankelijk van de hoeveelheid versiering, minimaal 15 minuten uitharden.

 

Tips

Wanneer de kerstkoekjes uit de oven komen, zijn ze nog een beetje zacht. Als ze afkoelen, worden ze steviger.

Laat de koekjes ook helemaal goed afkoelen voordat je met het opspuiten van de Royal Icing.

  • Share post

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *