love to cook healthy ik ga naar huis en ik neem mee

Ik ga naar huis en ik neem mee… #5: een cap, koffiecreamer en kookinspiratie

De zomervakantie is voorbij en helaas zijn de zonnigste dagen in Nederland ook voorbij gevlogen. Om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden vind je op StudioKOOK de komende weken elke vrijdag de mooiste vakantieverhalen van bloggers gebaseerd op hun souvenirs. Welke typische souvenirs worden trouw mee naar huis gebracht na een heerlijk verblijf in het buitenland? Je leest het in de tijdelijke zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee…‘ op StudioKOOK!
In de vijfde editie vertelt Nicole van Love to cook healthy over twee vakanties waar zij drie souvenirs en warme herinneringen aan over hield. 


Hoi allemaal! Ik ben Nicole van Love to cook healthy, een blog waarop ik schrijf over makkelijke en gezondere (en ook minder gezondere) recepten, hotspots in Nederland en het buitenland en producten beoordeel. Ik ben eigenlijk altijd met eten bezig, omdat er bij mij in het verleden reflux is geconstateerd. Daardoor moet ik regelmatiger en gezonder eten dan dat ik vroeger deed. Love to cook healthy is het resultaat van mijn veranderde eetpatroon. Naast eten ben ik een fanatieke sporter en ook reis ik graag. Afgelopen lente/zomer heb ik twee mooie reizen gemaakt: West-Amerika en Zuid-Spanje. Ik nam een aantal souvenirs mee die ik vandaag met je zal delen.

 

Roadtrip in de felle zon

Ik ben vorig jaar getrouwd en onze huwelijksreis was een roadtrip door West-Amerika. Ik vond het daar zo mooi dat we afgelopen lente opnieuw een roadtrip door West-Amerika maakten. Mijn souvenirs vanuit dat land zijn een pet van Under Armour die ik vorig jaar al kocht en dit jaar opnieuw meenam tijdens onze reis. Op de foto zie je mij zitten bij Delicate Arch in Arches National Park met de pet op, want het was ontzettend warm door de felle zon. Ik draag de pet niet vaak in Nederland, maar een volgende vakantie gaat hij zeker weer mee.

 

love to cook healthy ik ga naar huis en ik neem mee

 

Mijn volgende souvenir komt uit de Amerikaanse supermarkt. Als echte foodie kan ik mijn prima vermaken in een winkel als de Walmart of Trader Joe’s. Er is zoveel keuze dat ik eigenlijk alles wel mee wil nemen. Helaas kan dat niet en moest ik mij beperken tot mijn tweede souvenir. Deze kocht ik, toen wij dit jaar onze eerste boodschappen deden voor de rondreis met de camper, in de Walmart. Ik kocht namelijk twee potten koffiecreamer met een smaakje, één voor onderweg en één voor thuis. Ik drink mijn koffie altijd met melk, maar dat was onderweg met de camper niet handig, dus kocht ik de potten koffiecreamer die je op de foto ziet. Elke keer als ik nu koffie drink met deze creamer denk ik weer terug aan onze vakantie in Amerika.

Mijn derde souvenir komt uit Spanje. Mijn man en ik hebben begin september een mini-roadtrip door Zuid-Spanje gedaan. We bezochten onder andere Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda en Malaga. Tijdens onze roadtrip aten we regelmatig tapas en de inspiratie die ik heb opgedaan neem ik mee als souvenir naar Nederland. Binnenkort zullen er daarom een aantal nieuwe tapasgerechten op Love to cook healthy komen.

 

Bedankt Nicole, voor jouw deelname aan de rubriek ‘Ik ga naar huis en ik nee mee…’! Meer lezen over typische vakantiesouvenirs van bloggers? Alle artikelen in deze rubriek vind je hier