koken met restjes pizzabroodjes

Koken met restjes: pizzabroodjes

Lunch • 15 min

 

In de rubriek ‘Koken met restjes‘ vind je laagdrempelige en eenvoudige recepten om te koken met restjes. Deze recepten maken het makkelijker om minder voeding te verspillen en om creatief en gevarieerd te koken met wat je in huis hebt. In dit recept vertel ik je precies hoe je van restjes pastasaus heerlijke pizzabroodjes maakt.


Ingrediënten (4 pizzabroodjes)

2 (afbak)pistoletjes of andere harde broodjes
1 opscheplepel pastasaus
handje geraspte kaas of mozzarella

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de pistoletjes of harde broodjes zodat er vier halve broodjes ontstaan. Dit worden de bodems van de pizzabroodjes. Verdeel de pastasaus over de 4 broodjes. Dek deze af met de geraspte kaas of mozzarella.

Bak de broodjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De pizzabroodjes zijn klaar wanneer de kaas goudbruin en gesmolten is. Eet de pizzabroodjes bijvoorbeeld als lunch of als makkelijke avondmaaltijd met soep of een salade.

 

Variatietips

Voor dit recept kun je veel soorten pastasauzen gebruiken. Maak bijvoorbeeld eens dit basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten. Het voordeel van het gebruik van een goedgevulde saus is dat deze pizzabroodjes dan ook lekker veel groenten bevatten!

Ook een basisrecept voor tomatensaus is geschikt om te gebruiken in dit recept. Verdeel wat verse tomatensaus over de broodjes. Deze kun je vervolgens nog beleggen met wat toppings naar keuze. Bak de broodjes vervolgens verder af volgens het recept.

Varieer met sauzen. Naast het basisrecept voor pastasaus met gehakt en groenten zijn ook deze spinaziesaus met pesto en deze makkelijke bolognesesaus heerlijk op deze pizzabroodjes.

Wil je graag meer pizzabroodjes maken om deze op voorraad te hebben? Gebruik hiervoor afbakbroodjes en bereid deze volgens het recept. Vries de pizzabroodjes ongebakken in. Bak deze pizzabroodjes vervolgens af op een ander moment naar keuze!

Liever, in plaats van kleine broodjes, één groot pizzabrood maken om te delen? Gebruik dan een lang stokbrood en verwerk deze vervolgens zoals het recept.

 

Misschien vind je dit ook lekker