gardameer

Ik ga naar huis en ik neem mee… #8 Italiaanse chips, souvenirs voor Sem en onvoorwaardelijke liefde

De zomervakantie is voorbij en helaas zijn de zonnigste dagen in Nederland ook voorbij gevlogen. Om het vakantiegevoel nog wat langer vast te houden vind je op StudioKOOK de komende weken elke vrijdag de mooiste vakantieverhalen van bloggers gebaseerd op hun souvenirs. Welke typische souvenirs worden trouw mee naar huis gebracht na een heerlijk verblijf in het buitenland? Je leest het in de tijdelijke zomerrubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee…‘ op StudioKOOK!
In de achtste en laatste editie vertel ikzelf, Demi, over mijn vakanties naar het Gardameer. Drie souvenirs, maar vooral gewoontes en herinneringen die zijn ontstaan in zeven jaar bezoek. 


Sinds 10 jaar gaan de vakantie’s met het gezin naar Italië. Na Umbrië, Toscane en de Adriatische kust werd de vaste bestemming het Gardameer. Mijn ouders vielen voor de prachtige, groene omgeving en bovenal het water. Geen toeristische toestanden, maar genieten van de Italiaanse cultuur. Daarnaast is het Gardameer de uitgelezen plek om verschillende watersporten te beoefenen. De boot van mijn ouders gaat zelfs mee die kant op.

Elk jaar gaan er producten mee terug uit de supermarkt. Een van de eerst dingen was een peper- en zoutvaatje. Geen poespas, gewoon peperkorrels en grof zout. In Nederland was dit niet goed verkrijgbaar, dus mijn ouders namen het vanuit Italië mee naar huis. Bij thuiskomst bleek de grap dat deze peper- en zoutvaatjes gewoon in Nederland geproduceerd waren (maar alleen voor export bestemd).
Van alles ging er mee terug in de auto. Rijst, pasta’s, extra grote knijpers (want de supermarkt in Italië verkoopt van alles), cantuccini (die lekkere Italiaanse koekjes met amandelen)… Maar met stip op nummer één is chips. Niet omdat ze zo typisch Italiaans zijn, maar omdat we deze chips altijd mee namen in de boot. Zelfs als ik zelf niet met mijn ouders richting Italië reis, komt er gegarandeerd een zak met deze Italiaanse chips mee voor me terug!

gardameer

Wanneer mijn zusje Sem op reis gaat, neemt ze altijd een souvenir voor me mee. Wat dat betreft ben ikzelf de slechtste vakantieganger ooit, want souvenirs voor het thuisfront vergeet ik altijd. Des te belangrijker is het voor me om een aardigheidje mee te nemen voor Sem. De laatste reizen lukt dat aardig. Toen ik deze kopjes zag, was ik meteen verkocht. Deze souvenir is niet alleen voor mezelf, maar was ook het perfecte cadeautje voor Sem! Geen prullaria, maar gewoon een leuk kopje. Voor koffie. Of thee. In ieder geval om te gebruiken en om nog lang samen uit te drinken.

De derde en meest kostbare souvenirs is de liefde voor het Gardameer, de zon, de omgeving en het water. Deze herinneringen aan de vakanties met het gezin in deze mooie omgeving blijven mij altijd bij. Na deze zeven jaar Gardameer zullen er ongetwijfeld nog vele reisjes naar deze locatie volgen. De gedachten aan de vakanties met het gezin en de kennis die ik nu heb van het land en de Italiaanse cultuur maken me rijk.

 

Artikelen in de rubriek ‘Ik ga naar huis en ik neem mee’ vind je hier. Meer artikelen over reizen lezen? Deze vind je hier: op reis.

1 reactie op “Ik ga naar huis en ik neem mee… #8 Italiaanse chips, souvenirs voor Sem en onvoorwaardelijke liefde”

  1. Pingback: Foodie favorieten 06.2019: de zomer in het zonnetje gezet! - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.