couscoussalade met geroosterde groenten en feta

Couscoussalade met geroosterde groenten en feta

 Salade, vegetarisch • 40 minuten


Ingrediënten (4 pers.)

1 grote zoete aardappel
1 courgette
2 rode paprika’s
200 gram feta
75 gram rucola
300 gram couscous
1 royale theelepel komijnpoeder
1 royale theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 cm bij 1,5 cm. Doe de zoete aardappelblokjes in een ruime kom. Snijd de paprika en de courgette in blokjes van ongeveer dezelfde grootte en doe deze bij de zoete aardappel.

Voeg de specerijen en de olijfolie toe aan de groenten en meng goed door. Breng op smaak met wat peper en zout. Rooster de groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tussentijds om.

Doe de couscous in een ruime kom. Breng ruim water aan de kook en overgiet hiermee vervolgens de couscous totdat het water 1 vingerkootje boven de couscous staat. Dek de kom af met een bord of plastic folie en laat dit minimaal 15 minuten staan totdat de couscous al het water heeft opgenomen.

Verdeel de rucola over een slakom en schep de couscous hier in het midden bovenop. Leg ook de zoete aardappel, courgette en paprika op de couscous en verbrokkel als laatste de feta boven de couscoussalade met geroosterde groenten.

Serveer de couscoussalade met geroosterde groenten en feta als hoofdgerecht, met wat brood, of als bijgerecht. Je kunt de salade eventueel aanvullen met een lekker stukje vlees of vis.

 

Tips

Ik laat de couscous bij voorkeur net wat langer afgedekt staan dan minimaal nodig is. Dit zorgt ervoor dat de couscous lekker droog wordt.

Veel groenten zijn geschikt om te roosteren in de oven. Probeer in dit recept voor couscoussalade met geroosterde groenten en feta ook eens andere groenten te verwerken, bijvoorbeeld: pompoen, pastinaak, uien of tomaat. De bereidingswijze blijft hetzelfde.

 

Misschien vind je dit ook lekker

  • Share post

One comment

Comments are closed