Ben jij ook zo dol op kibbeling? Trek je creatieve kookschort aan en duik de keuken in met deze lekkere kibbelingsalade! Ja, je hoort het goed. Een salade met kibbeling in de hoofdrol. Zo eet je makkelijk wat extra groenten bij zo’n lekker portie kibbeling. Om het af te maken serveer je er wat frietjes en een zelfgemaakte ravigottesaus bij. Mmm!
Kibbelingsalade
Een heerlijke salade met vis lusten de meesten van ons wel, nietwaar? Voor dit recept liet ik me inspireren door zo’n lekker portie kibbeling met saus. Het liefst aan het strand met uitzicht over de zee of van de visboer (Jan Hoogland, Zocherstraat 13 – voor de Alkmaarders onder ons). Vanaf vandaag eet ik zo’n lekker portie kibbeling ook maar al te graag in deze heerlijke kibbelingsalade. Dit recept moet je geproefd hebben.
De kibbeling speelt in dit recept echt de hoofdrol. Kies daarom voor een rustige basissalade. Lekker wat botersla, augurk en rode ui. De kibbeling met z’n lekkere krokante jasje is de perfecte tegenhanger voor deze frisse groenten.
Zelfgemaakte ravigottesaus
Wat is er nu lekkerder bij een stukje vis dan ravigottesaus? Niets dus! Ook bij deze lekkere kibbelingsalade mag deze saus niet ontbreken. Lekker bij de krokante vis en heerlijk bij de salade. Maak hem lekker zelf, want dat is namelijk zo gedaan.
Ik kies voor een niet al te vette basis voor de zelfgemaakte ravigottesaus. Een combinatie van mayonaise, yoghurt en citroensap maakt het al lekker fris. Hier voeg je de andere ingrediënten aan toe: kappertjes, augurk en verse dille. Even goed roeren en klaar is Kees!
Lekkere salades met vis
Zin in meer lekkere salades met vis? Laat je inspireren door de recepten van StudioKOOK. Probeer deze gerechten ook eens:
Kibbelingsalade met ravigottesaus en frietjes
Ingrediënten
- 100 gram botersla (een halve krop)
- 300 gram kibbeling (bereid)
- ½ komkommer
- 1 rode ui
- 1 grote augurk
- 1 eetlepel kappertjes
Voor de ravigottesaus:
- 1 eetlepel crème fraîche of dikke yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 2 theelepels fijngesneden dille
- 1 grote augurk, fijngesneden
- 3 theelepels kapprtjes, fijngesneden
Voor erbij:
- frietjes
Instructies
- Pluk de botersla in kleinere, hapklare stukjes en doe ze in een grote saladekom. Snijd de komkommer en de grote augurk in plakjes en doe deze ook in de kom.
- Schil de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Voeg deze toe aan de salade. Hussel de salade goed door.
- Maak intussen de ravigottesaus door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Het uitgebreide recept vind je hier.
- Verdeel de verse kibbeling over de salade en serveer de ravigottesaus erbij. Serveer de kibbelingsalade met frietjes.