springroll salade

Springroll salade met zalm

Voedzaam, malse zalm en boordevol knapperige groenten. Deze springroll salade met zalm heeft het allemaal! Met dit recept geniet je van Vietnamese springrolls zonder bewerkelijke roltechniek en en gepriegel met rijstvellen. Neem de frisse ingrediënten uit springrolls en tover het om tot deze heerlijke salade!



Springroll salade; snel klaar zonder gedoe

Ken je de Vietnamese springrolls al? Lekkere koude loempiaatjes gemaakt van rijstvellen. Je vult ze met rijstnoedels en frisse en lichte ingrediënten zoals komkommer, wortel en garnalen. Iets krokants erbij en wat verse kruiden en klaar zijn je springrolls.

Benieuwd naar springroll recepten? Bekijk deze eens!
Springrolls met gerookte zalm en groene asperges
Springrolls met krokante surimi

Klinkt eenvoudig, maar het rollen moet je even onder de knie krijgen. Net als bijvoorbeeld met sushi! Waar creatieve (thuis)koks geen sushi meer rollen, maar alle ingrediënten verwerken in een lekkere bowl tover jij ook deze Vietnamese springrolls om tot een heerlijke springroll salade. Heerlijk op bijvoorbeeld een warme dag!

Ook zin in een sushi bowl? Ga aan de slag met één van deze recepten!
Sushi bowl met warmgerookte zalm
Poké bowl met watermeloen
Poké bowl met pittige tonijn
Poké bowl met garnalen, mango en avocado


Frisse ingrediënten voor een lichte salade

Springrolls zijn van zichzelf al een licht gerecht en bevat vooral lichte ingrediënten en veel groenten. Met rijstnoedels als basis is je salade voedzaam. Vul dit aan met groenten als radijsjes, wortel, kommmer en bosui. Een heerlijk stukje gemarineerde zalmfilet erbij en een lekkere dressing en je springroll salade is klaar. Serveer hem het liefst direct.

springroll salade

Springroll salade met zalm

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Salade
Keuken Vietnamees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram rijstnoedels of mihoen
  • 300 gram zalmfilet (kamertemperatuur)
  • 200 gram wortel
  • ½ komkommer
  • 1 bosje radijsjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • chilisaus (naar smaak)

Voor de marinade

  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel oestersaus

Instructies
 

  • Meng voor de marinade de limoensap, sojasaus, vissaus, suiker en de oestersaus met elkaar. Pel de knoflook en snijd deze fijn of gebruik een knoflookpers. Voeg de knoflook toe aan de vloeibare ingrediënten en roer dit goed door. Voeg de zalmfilet toe aan de marinade. Laat dit minimaal 10 minuten marineren.
  • Breng intussen ruim water aan de kook. Dit kan in een kookpan of gebruik de waterkoker. Wel de rijstnoedel of mihoen in het gekookte water volgens de aanwijzigingen op de verpakken.
  • Was intussen de groenten goed. Rasp de wortel (je kunt ook kant-en-klare worteljulienne kopen). Snijd de radijsjes en de komkommer in plakjes.
  • Giet de rijstnoedel of mihoen af en meng deze meng de gesneden groenten.
  • Verwarm intussen een koekenpan met wat boter of olie. Laat de zalm uitlekken en dep deze goed droog. Bak de zalm hierin in 6 à 7minuten gaar. Keer tussentijds.
  • Serveer de springroll salade in een royale schaal. Verdeel met een lepel wat chilisaus over het geheel en bestrooit vervolgens met de sesamzaadjes. Leg de gebakken zalmfilet ook op de salade. Je kunt ervoor kiezen om deze alvast in flakes te verdelen of heel te laten voor het serveren.
  • Haal de buitenste bladeren en het kontje van de bosui en snijd deze fijn. Bestrooi de springroll salade met zalm als laatste met de fijngesneden bosui.
Trefwoord Gezond, Maaltijdsalade, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating