kimchi tosti

Kimchi tosti met Srirachasaus en lekker veel kaas!

Eet jij wel eens kimchi? Kimchi is een gerecht uit de Koreaanse keuken. Hiervoor wordt bijvoorbeeld kool en andere groenten gefermeteerd. Dit geeft een zure smaak, maar gecombineerd met pittige smaakmakers is dit echt heerlijk! Deze kimchi tosti is een verrassende combinatie, maar moet je geproefd hebben!



Wat is kimchi?

Kimchi klinkt je misschien al bekend in de oren. Het is vaak te vinden op de menukaart van sushirestaurants en je kunt het kopen bij de toko. In de Hollandse keuken komt het niet voor. Maar, breng daar snel verandering in en verwerk kimchi in je weekmenu! Kimchi is namelijk ontzettend gezond.

Kimchi is een gerecht uit de Koreaanse keuken. Hiervoor worden grote hoeveelheden kool gefermenteerd in combinatie met andere smaakmakers zoals gember, sesam en peper. Ook kunnen andere soorten groenten toegevoegd worden aan kimchi voor het fermentatieproces start. Dit kan van alles zijn, zoals ui, knoflook, komkommer, wortel etc.


Waar kun je kimchi kopen?

Kimchi kun je kopen bij de toko. Meestal in blik, maar soms kun je kimchi ook vers kopen. Zelf maken kan natuurlijk ook. Dit is een lang proces waarbij wachten de meeste tijd in beslag neemt (het fermenteren). Bij steeds meer grotere supermarkten is kimchi ook te koop.


Kimchi tosti

Kimchi heeft dus een ietwat zure, zoute smaak. Maar, er zijn veel lekkere smaakmakers aan kimchi toegevoegd dus je zult ook bijvoorbeeld lekker wat pit proeven. Kimchi combineerd ontzettend goed met kaas. 1 en 1 is 2, dus de kimchi tosti is geboren!

Voor deze kimchi tosti mag je alles uit de kast halen. Kies lekker grof brood, lekkere kaas die goed smelt, natuurlijk die heerlijke kimchi en als klap op de vuurpeil voeg ik graag nog wat extra pittigs toe. Ik kies voor Srirachasaus, maar kies vooral een pittige smaakmaker die jij lekker vind! Bijvoorbeeld chilivlokken of sambal.


Extra krokant en goudbruin met een geheim ingrediënt

Voor wat extra crunch aan de buitenkant van deze tosti gebruik ik nog een verrassend ingrediënt, namelijk: mayonaise! De vettige structuur van de mayonaise zorgt ervoor dat de kimchi tosti perfect goudbruin en krokant bakt in de pan. Ideaal! Of deze tosti dan niet ontzettend naar mayonaise smaakt? Helemaal niet! Probeer het eens.

kimchi tosti

Kimchi tosti

Deze kimchi tosti moet je geproefd hebben! Boordevol smaak door gezonde, Koreaanse kimchi, Srirachasaus en lekker veel kaas.
Bereidingstijd 10 min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Fusion, Oosters
Porties 2 tosti’s

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes brood
  • 2 grote plakken belegen kaas
  • 2 grote plakken cheddar kaas
  • 160 gram kimchi
  • Srirachasaus (naar smaak)
  • mayonaise

Instructies
 

  • Bestrijk alle vier de sneetjes brood met een dun laagje mayonaise.
  • Leg de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden. Bestrijk twee sneetjes broodje met Srirachasaus. Leg hierop de de belegen kaas. Zorg dat het brood goed gevuld is.
  • Snijd de kimchi eventueel wat fijner en verdeel dit over de kaas. Leg hier op de cheddar kaas. Dek de kimchi tosti af met een tweede sneetje brood, de met mayonaise bestreken kant naar buiten.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat vetstof, het liefst boter. Bak hierin de kimchi tosti lekker krokant. Ongeveer 4 minuten per kant.
  • Serveer de kimchi tosti direct.

Notities

Door de mayonaise wordt de kimchi tosti extra krokant, maar kan ook iets sneller aanbranden. Zet het vuur hierom niet te hoog.
Trefwoord Kimchi, Makkelijk, Snel, Tosti

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating