kimchi fried rice gebakken rijst met kimchi

Kimchi fried rice met doperwtjes en een gebakken ei

Kimchi fried rice, ken jij dit gerecht al? Kimchi fried rice is gebakken rijst met kimchi. Met deze gefermenteerde kool breng je gebakken rijst super lekker op smaak. Het is een beetje pittig, maar ontzettend smaakvol. Voeg doperwtjes toe voor wat extra groenten en serveer het met een gebakken ei om het gerecht helemaal af te maken!



Kimchi fried rice

Kimchi fried rice is een Koreaans rijstgerecht. Kimchi fried rice is in het Nederlands gezegd: gebakken rijst met kimchi. De rijst is al gekookt voordat je er in dit recept mee aan de slag gaat. De gekookte rijst bak je in een ruime wokpan en daar voeg de kimchi aan toe. Hierdoor breng je de gebakken rijst meteen op smaak. Kimchi is een beetje pittig, dus je kunt het beste beetje bij beetje het aanhangend vocht toevoegen en tussendoor goed proeven.

Verder voeg je sojasaus en sesamolie toe aan de kimchi fried rice om het gerecht op smaak te brengen. Lekker met doperwtjes om wat extra groenten toe te voegen. Bestrooi als laatst met bosui en serveer met een gebakken eitje. Super lekker! Wanneer zet jij dit recept op tafel?

kimchi fried rice gebakken rijst met kimchi

Kimchi fried rice met doperwtjes en een gebakken ei

Kimchi fried rice is gebakken rijst met kimchi. Met deze gefermenteerde kool breng je gebakken rijst super lekker op smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Koreaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 75 gram rijst
  • 1 blikje kimchi
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 bosui
  • 1 ei

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Giet af en zet apart, met de deksel op de pan, om droog te stomen.
  • Verwarm een wokpan met olie en voeg hier de rijst aan toe. Laat een paar minuten bakken op midelhoog vuren.
  • Snijd intussen de kimchi fijner. Bewaar het aanhangend vocht. Voeg de kimchi toe aan de gebakken rijst en bak 3 minuten mee. Meng goed door.
  • Breng de rijst op smaak met aanhangend vocht, de sojasaus en de sesamolie.
  • Bak intussen in een andere pan een gebakken eitje. Snijd de bosui in fijne ringen. Doe de kimchi fried rice in een bord. Leg het gebakken ei erop en bestrooi met de bosui. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt dit recept perfect maken met restjes gekookte rijst van de vorige dag.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating