opgeklopte huttenkase whipped cottage cheese

Opgeklopte huttenkase met pesto en tomaat (whipped cottage cheese)

Opgeklopte huttenkase, ken jij het al? Deze super lekkere dip is luchtig en fris van smaak. Daarnaast is huttenkase ook nog eens heel gezond en zitten er veel eiwitten in en weinig calorieën. Ideaal toch? Ik combineer de opgeklopte huttenkase met pesto en tomaat. Lekker om in te dippen.Hüttenkase of cottage

cheese?

Is het nu hüttenkase of cottage cheese? In Nederland worden beide benamingen gebruikt voor hetzelfde product. Als je in de supermarkt staat, kun je dus voor beide productnamen kiezen!


Wat is hüttenkase?

Hüttenkase is een lichte en frisse kaas. Deze kaas wordt gemaakt van wrongel en wordt verder niet gerijpt. De wrongel is wel uitgelekt, maar niet geperst tot een echt kaasje. De structuur heeft een grove korrel en het doet denken aan kwark.


Opgeklopte huttenkase met pesto en tomaat

Voor dit recept kloppen we de hüttenkase op. Hiervoor kun je het makkelijks een staafmixermolentje gebruiken. Doe hier alle hüttenkase in en zet het molentje aan. De structuur wordt fijner en door het harde draaien breng je lekker wat lucht in de cottage cheese. Deze dip is dus lekker luchtig! De dip blijft fris van smaak, erg lekker dus!

opgeklopte huttenkase whipped cottage cheese

Opgeklopte huttenkase met pesto en tomaat (whipped cottage cheese)

Opgeklopte huttenkase, super lekker en fris van smaak. Daarnaast is deze dip ook nog eens gezond! Lekker met pesto en tomaat.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Hollands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 200 gram hüttenkase (of cottage cheese)
  • pesto
  • tomaatjes (in blokjes of partjes gesneden)
  • toastjes of dipstokjes

En verder:

  • staafmixermolentje

Instructies
 

  • Doe de hüttenkase in het staafmixermolentje. Zet het apparaat aan het klop de hüttenkase, of cottage cheese, lekker luchtig.
  • Verdeel de opgeklopte huttenkase over een mooie schaal. Verdeel hier de pesto over en als laatste de tomaatjes. Serveer met toastjes en/of dipstokjes.
Trefwoord 3 ingrediënten, Eiwitrijk, Gezond, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating