Super lekkere flammkuchen met champignons en pesto. Deze combinatie van ingrediënten is erg goed, zeker op een flammkuchen! Deze vegetarische flammkuchen kun je eten als avondmaaltijd of als lunchgerecht.
![](https://www.studiokook.nl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230622_204104-300x300.jpg)
Flammkuchen met champignons en pesto
Deze flammkuchen met champignons en pesto is helemaal vegetarisch en bevat slechts 5 ingrediënten. Ideaal als snelle maaltijd.
Ingrediënten
- 1 stuk deeg voor flammkuchen (op rol, koelvers)
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 theelepels pesto
- 150 gram champignons (fijngesneden)
- 75 gram geraspte kaas
- rucola (naar smaak)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het flammkuchen deeg uit en bestrijk met crème fraiche. Laat de randen ongeveer 1 cm vrij. Verdeel hierna de pesto over de crème fraiche.
- Leg de plakjes champignon op de flammkuchen en verdeel als laatste de geraspte kaas erover. Bak de flammkuchen met champignons 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel de rucola over de flammkuchen en serveer direct. Eet smakelijk!