Ontbijt • 40 minuten
Ingrediënten
200 havervlokken
100 gram boekweit
75 gram walnoten
75 gram amandelen
50 gram zonnebloempitten
5 eetlepels honing
4 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de havervlokken, boekweit en zonnebloempitten in een ruime mengkom. Hak de walnoten en de amandelen grof en voeg deze ook toe aan het mengsel. Doe de zonnebloemolie en de honing bij het mengsel en roer het geheel goed door zodat alles bedekt is met een laagje honing en zonnebloemolie.
Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer tussentijds 3 keer door, zodat de granola aan alle kanten goed kan bakken.
Haal de granola uit de oven en laat vervolgens volledig afkoelen. Bewaar de huisgemaakte granola in een schone (weck)pot. Deze is dan nog een aantal weken houdbaar.
Tips
Dit is een basisrecept voor granola, maar je kunt hier nog volop mee variëren. Het afwegen luistert bijvoorbeeld niet zo nauw en wissel ook eens van ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld eens spelt in plaats van boekweit of varieer met de soort noten in dit recept.
Alle boekweit is goed, maar ik gebruik vaak de boekweit van het merk ‘Smaakt’. Hiervan weet ik zeker dat deze lekker poft en krokant, maar luchtig, wordt in de oven.
Granola is lekker in bijvoorbeeld yoghurt of kwark. Op zoek naar een leuk recept met granola? Dan is deze ontbijttrifle met frambozen en pure chocolade iets voor jou!
4 comments
[…] ½ stokbrood 50 gram gemengde sla 4 eetlepels vijgenjam ¼ komkommer 200 gram brie 4 royale eetlepels granola […]
[…] Zelf granola makenEen schaaltje yoghurt of kwark in de ochtend is heerlijk. Zeker met deze zelfgemaakte granola! Granola is een stuk makkelijker om zelf te maken dan je zou denken, want de oven doet het werk. […]
[…] Basisrecept voor granola […]
[…] ze met het frisse van yoghurt en het krokante noten. De noten schud je zo uit het zakje. Heb je zelf een pot granola gemaakt? Ook dit kun je gebruiken voor net wat extra crunch in dit power ontbijtje. Ik eet deze yoghurt met […]
Comments are closed