basisrecept voor granola

Basisrecept voor granola

Ontbijt • 40 minuten


Ingrediënten


200 havervlokken
100 gram boekweit
75 gram walnoten
75 gram amandelen
50 gram zonnebloempitten
5 eetlepels honing
4 eetlepels zonnebloemolie

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de havervlokken, boekweit en zonnebloempitten in een ruime mengkom. Hak de walnoten en de amandelen grof en voeg deze ook toe aan het mengsel. Doe de zonnebloemolie en de honing bij het mengsel en roer het geheel goed door zodat alles bedekt is met een laagje honing en zonnebloemolie.

Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer tussentijds 3 keer door, zodat de granola aan alle kanten goed kan bakken.

Haal de granola uit de oven en laat vervolgens volledig afkoelen. Bewaar de huisgemaakte granola in een schone (weck)pot. Deze is dan nog een aantal weken houdbaar.

 

Tips

Dit is een basisrecept voor granola, maar je kunt hier nog volop mee variëren. Het afwegen luistert bijvoorbeeld niet zo nauw en wissel ook eens van ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld eens spelt in plaats van boekweit of varieer met de soort noten in dit recept.

Alle boekweit is goed, maar ik gebruik vaak de boekweit van het merk ‘Smaakt’. Hiervan weet ik zeker dat deze lekker poft en krokant, maar luchtig, wordt in de oven.

Granola is lekker in bijvoorbeeld yoghurt of kwark. Op zoek naar een leuk recept met granola? Dan is deze ontbijttrifle met frambozen en pure chocolade iets voor jou!