cobbler recept met appel en rood fruit

Cobbler recept met appel en rood fruit

Ken jij cobbler al? Deze cobbler is een soort taart, gebakken in een ovenschaal met het deeg bovenop. De lekkere fruitvulling is zacht en rijk van smaak. Het deeg bovenop lekker krokant. Dit wil je!



Wat is cobbler?

Een cobbler is een type gebak of nagerecht uit de Engelse en Amerikaanse keuken. Voor een cobbler vul je een ovenschaal met een lekkere vulling, veelal op basis van fruit. Denk aan bijvoorbeeld perzik. Hierop wordt een beslag verdeeld en vervolgens wordt de cobbler gebakken in de oven. De vulling bevindt zich dus onderop en het deeg bovenop. Een cobbler kun je zo eten of serveer met opgeklopte room of ijs.


Cobbler met appel en rood fruit

Voor dit cobbler recept gebruik ik een vulling van rood fruit en appel. Deze combinatie is lekker friszuur. Heerlijk samen met het krokante laagje bovenop. Ik eet ‘m het liefst met een bol ijs als nagerecht, lekker!

cobbler recept met appel en rood fruit

Cobbler met rood fruit en appel

Een heerlijke Amerikaanse cobbler met rood fruit en appel. Lekker met een bolletje ijs, geserveerd als dessert.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 40 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Voor de vulling:

  • 6 appels
  • 250 gram rood fruit (vers of diepvries)
  • 40 gram suiker
  • 2 theelepel maïzena

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 120 ml yoghurt
  • 50 gram boter (koud)

En verder:

  • een ruime ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de vulling. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng met het rood fruit, de suiker en de maïzena.
  • Maak het deeg. Meng de bloem, het bakpoeder en de suiker met elkaar. Roer de yoghurt er doorheen. Snijd de koude boter in blokjes en verdeel deze door het de rest van de ingrediënten door het mengsel tussen je vingers te wrijven. Op deze manier blijft de boter het koudst. Meng zo verder tot een samenhangend deeg ontstaat. In het deeg mag je nog stukjes boter zien.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 tot 1 cm dik. Snijd hier plusminus 6 cirkels uit.
  • Maak de cobbler. Vet de ovenschaal in met boter. Doe de vulling in de ovenschaal. Leg hier het deegcirkels op. Bak de cobbler 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer cobbler lauwwarm, maar is afgekoeld ook heerlijk.. Lekker met ijs of opgeklopte room.

Notities

Het is de bedoeling dat het deeg koel blijft. Wordt het tocht te warm, leg het dan tussendoor even in de koelkast zodat de boter weer terug kan koelen. 
Het deeg is goed gemengd wanneer er nog stukjes boter te zien zijn. Hierdoor ontstaan tijdens het bakken luchtige laagjes. 
Trefwoord Bakken

1 reactie op “Cobbler recept met appel en rood fruit”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating