kip pesto

Kip pesto met prei, sperziebonen, doperwten en kikkererwten

Kip pesto, voor mij echt de ideale gezonde avondmaaltijd! Dit recept zit boordevol groenten. Deze kip pesto maak je met prei, sperziebonen, doperwtjes en kikkererwten. Met gerecht op het menu kom je wel aan je portie groenten per dag dus!



Kip pesto

Als ik zin heb in een gezond en voedzaam recept, kies is maar al te graag voor deze kip pesto. De hoofdingrediënten zijn, zoals de naam al doet vermoeden; kip en pesto. Wees niet te bescheiden met de kip, lekker juist! Je mag best wat extra kip eten op de dagen dat je deze kip pesto eet, want je hoeft er namelijk niet per se koolhydraten bij de te eten.

De grote smaakmaker is natuurlijk pesto. Ik maak pesto graag zelf, maar als je liever kant-en-klare pesto gebruikt, kan dat natuurlijk ook. Kies een pesto die je écht lekker vindt!


Eenpansgerecht

Dit gerecht is niet alleen gezond en super lekker, het is een echt eenpansgerecht. Dit is lekker makkelijk, want voor dit hele recept hebt je slecht één pan nodig. Dit scheelt ook nog eens veel vaat. Perfect!


Groenten uit de vriezer

Ik heb altijd groenten in de vriezer in huis. Mijn favorieten zijn: doperwtjes, sperziebonen, spinazie en tuinbonen. Die eerste twee komen in dit recept goed van pas. Je kunt de doperwten en de sperziebonen namelijk zo bij het gerecht gooien, want ze zijn al voorgekookt. Gebruik jij doperwtjes en/of sperziebonen die nog niet bereid zijn, kookt ze dan even voor, voordat je ze bij de rest van de ingrediënten in de pan doet.

kip pesto

Kip pesto met prei, kikkererwten, sperziebonen en doperwtjes

De ideale gezonde avondmaaltijd! Dit recept zit boordevol groenten. Deze kip pesto maak je met prei, sperziebonen, doperwtjes en kikkererwten.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram kippendijfilet (in reepjes)
  • 1 prei
  • 400 gram kikkererwten (blik)
  • 200 gram sperziebonen (uit de vriezer of geblancheerd)
  • 200 gram doperwtjes (uit de vriezer of geblancheerd)
  • 135 gram pesto

Instructies
 

  • Verwarm een ruime wokpan met wat vetstof op middelhoog vuur. Doe de kippendijfiletreepjes hierin en bak deze goudbruin en gaar.
  • Snijd intussen de prei in ringen en bak deze 5 minuten mee met de kip, totdat de prei zacht is.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Laat dit 10 minuten met de deksel op de pan mee verwarmen. Voeg hierna de doperwtjes en de sperziebonen toe en verwarm nog 5 minuten mee.
  • Voeg de pesto toe aan de kip en groenten, meng goed door en verwarm mee. Serveer de kip pesto direct of bewaar een maaltijd in de koelkast. Eet smakelijk!

Notities

Met dit recept kun je volop variëren. Voeg groenten toe die lekker vindt en wissel dit gerust af. Denk bijvoorbeeld aan: ui, paprika, witte bonen.
Je kunt dit gerecht 1 à 2 dagen bewaren in de koelkast. Handig om voor te bereiden dus!
Trefwoord 6 ingrediënten, Gezond, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Makkelijk, Meal preppen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating