Hoofdgerecht, vegetarisch | 35 minuten, inclusief oventijd
Ingrediënten (1 pers.)
40 gram quinoa
1/2 courgette, grove blokjes
100 gram kikkererwten, blik, uitgelekt
1 wortel, grove plakken
olijfolie
peper en zout
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
Voor de dressing:
1 el mayo
1 el yoghurt of kwark
1 tl Srirachasaus
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten en wortel met twee eetlepels olijfolie, de komijnpoeder en het paprikapoeder. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de courgetteblokjes met één eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Spreid naar de wortel en kikkererwten uit op de bakplaat. Rooster de groenten 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt of kwark en de Srirachasaus met elkaar.
Verdeel de quinoa samen met de geroosterde groenten over een kom. Maak deze gezonde buddha bowl met quinoa compleet met de zelfgemaakte Srirachadressing.
Tips
Een buddha bowl is een ideaal gerecht om restjes op te maken. Serveer de bowl met lekker veel groenten en eventueel een stukje vlees, vis of ei.
Groenten zoals broccoli, pompoen, pastinaak of tomaat kun je mee roosteren in de oven. Het toevoegen van koude ingrediënten, zoals sla, avocado of kiemgroenten is ook heerlijk!
Deze buddha bowl met quinoa is heerlijk al diner. Heb je nu toch wat over? Gooi dit niet weg, maar eet het de volgende dag afgekoeld als lunch. Zo verspil je geen restjes en geniet de volgende dag van een lekker, voedzaam lunchgerecht!
Oehh! Dat ziet er lekker uit! Het is al weer een tijd geleden dat ik een buddha bowl heb gemaakt. Ik ga het gelijk deze week eten 🙂
Pingback: Koken met restjes: panzanella met geroosterde groenten - StudioKOOK