buddha bowl met quinoa

Buddha bowl met quinoa, geroosterde groenten en Srirachadressing

Hoofdgerecht, vegetarisch | 35 minuten, inclusief oventijd


Ingrediënten (1 pers.)

40 gram quinoa
1/2 courgette, grove blokjes
100 gram kikkererwten, blik, uitgelekt
1 wortel, grove plakken
olijfolie
peper en zout
2 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder

Voor de dressing:
1 el mayo
1 el yoghurt of kwark
1 tl Srirachasaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kikkererwten en wortel met twee eetlepels olijfolie, de komijnpoeder en het paprikapoeder. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de courgetteblokjes met één eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Spreid naar de wortel en kikkererwten uit op de bakplaat. Rooster de groenten 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt of kwark en de Srirachasaus met elkaar.

Verdeel de quinoa samen met de geroosterde groenten over een kom. Maak deze gezonde buddha bowl met quinoa compleet met de zelfgemaakte Srirachadressing.

Tips


Een buddha bowl is een ideaal gerecht om restjes op te maken. Serveer de bowl met lekker veel groenten en eventueel een stukje vlees, vis of ei.
Groenten zoals broccoli, pompoen, pastinaak of tomaat kun je mee roosteren in de oven. Het toevoegen van koude ingrediënten, zoals sla, avocado of kiemgroenten is ook heerlijk!

Deze buddha bowl met quinoa is heerlijk al diner. Heb je nu toch wat over? Gooi dit niet weg, maar eet het de volgende dag afgekoeld als lunch. Zo verspil je geen restjes en geniet de volgende dag van een lekker, voedzaam lunchgerecht!

2 reacties op “Buddha bowl met quinoa, geroosterde groenten en Srirachadressing”

  1. Pingback: Koken met restjes: panzanella met geroosterde groenten - StudioKOOK

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *