bloemkool shoarma

Bloemkool shoarma – vegetarische shoarma van groenten

Bloemkool shoarma, misschien klinkt het je wat gek in de oren, maar deze combinatie is echt fantastisch lekker! Ik heb het niet over de combinatie: bloemkool en vlees shoarma, maar lekkere, geroosterde bloemkool gekruid zoals shoarma. Mmm! Serveer met wat platbrood, frisse groenten en knoflooksaus.



Bloemkool shoarma

Wie zin heeft in een gezonde, vegetarische shoarma is hier aan het juiste adres! Deze bloemkool shoarma moet je geproefd hebben. De combinatie van shoarmakruiden en bloemkool is ontzettend goed. Door bloemkool te gebruiken in plaats van vlees is je broodje shoarma meteen een stuk gezonder. Dit broodje kun je dus elke week wel eten! Serveer met lekker wat frisse groenten zoals sla, komkommer en ui, een lekkere (zelfgemaakte) tzatziki of knoflooksaus erbij en je gezonde shoarma is klaar!


Vegetarische shoarma

Dit recept is ontstaan omdat ik een goed alternatief zocht voor vlees in het welbekende ‘broodje shoarma’. Een broodje shoarma op z’n tijd lust ik wel, maar ik liever zonder vlees. De keuze voor bloemkool was snel gemaakt. Daar ben ik namelijk ook dol op! Bloemkool leent zich uitstekend voor deze gezonde, groenten shoarma om bloemkool een neutrale smaak heeft en goed samenwerkt met de kruiden.


Makkelijk voor doordeweeks

Deze bloemkool shoarma is niet alleen lekker op vrijdagavond als makkelijke maaltijd, maar ook zeer geschikt voor een gewone doordeweekse avond. Dit recept is een gezond alternatief voor de traditionele versie. Het is daarnaast ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken! De bloemkool hoef je alleen maar hapklare roosjes te snijden en de kruiden met shoarmakruiden. Kies voor een zelfgemaakte kruidenmix, maar een voorgemengd kruidenmengsel volstaat ook. Rooster de gekruide bloemkool in de oven en na 30 minuten staat dit makkelijke avondmaal op tafel. Wat je in de tussentijd moet doen? Nestel jezelf lekker in op de bank met een kop en laat de oven het werk doen. Ideaal!

bloemkool shoarma

Bloemkool shoarma

Bloemkool shoarma, een gezond en vegetarisch alternatief voor een broodje shoarma. Deze groenten shoarma moet je geproefd hebben!
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de bloemkool shoarma:

  • 1 bloemkool
  • 30 gram shoarmakruiden (ongeveer 3 eetlepels)
  • 4 eetlepels olie
  • 3 rode uien

Voor erbij:

  • 4-6 platbroden
  • tzatziki of knoflooksaus
  • 75 gram veldsla
  • 1 komkommer

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Schil de rode uien en snijd het kontje eraf. Snijd de rode ui in parten. Meng de rode ui en de bloemkoolroosjes met de shoarmakruiden en de olie.
  • Verdeel de bloemkool en de ui over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de komkommer in plakjes. Bereid het brood eventueel nog volgens aanwijzingen op de verpakking (indien je afbakbrood gebruikt).
  • Zet de komkommer, het brood, de sla en de knoflooksaus of tzatziki alvast op tafel. Serveer de bloemkool shoarma direct uit de oven en schep lekker aan tafel op. Eet smakelijk!
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating