mulligatawny soep met pompoen en kip

Mulligatawny soep met pompoen en kip

Mulligatawny is een smakelijke soep uit de Indiase keuken. Ik maak een variant met spliterwten, pompoen en kip. Deze soep is rijkelijk gevuld en is daarom een echte maaltijdsoep!



Wat is mulligatawny soep?

Mulligatawny soep is een soep uit de Indiase keuken. Hoofdingrediënten zijn voornamelijk peulvruchten, specerijen en vlees. Je kunt de soep zo pittig maken als je zelf lekker vindt door rode peper toe te voegen en mee te fruiten met ui en knoflook.


Spliterwten wellen

Het is handig om spliterwten te wellen voor gebruik. Dat doe je bijvoorbeeld ook in deze currysoep met spliterwten. Doe de spliterwten in een ruime kom en zet de spliterwten vervolgens ruim onder water. Dek de kom af en zet weg op het aanrecht of in de koelkast. Doe een nachtje voordat je de soep gaat maken.

Door de spliterwten te wellen worden ze sneller en gelijkmatiger gaar. Hierdoor is het recept makkelijker te maken en smaakt je soep beter.


Soep met peulvruchten

Deze soep maak je met spliterwten. Dit zijn peulvruchten. Door het gebruik van peulvruchten in een soep wordt het gerecht in één klap een echte maaltijdsoep. Heerlijk! Peulvruchten zijn voedzaam, ze bevatten veel vezels en je hebt er een lang verzadigs gevoel door. Zin in meer lekkere soepen met peulvruchten? Probeer dan ook eens deze bruine bonensoep met rookworst of deze zoete aardappelsoep met kikkererwten.


mulligatawny soep met pompoen en kip

Mulligatawny soep met pompoen en kip

Mulligatawny is een smakelijke soep uit de Indiase keuken. Ik maak een variant met spliterwten, pompoen en kip. Deze soep is rijkelijk gevuld en is daarom een echte maaltijdsoep!
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui blokjes
  • 5 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 350 gram spliterwten
  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 500 gram kipperdijfilet in blokjes
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk

En verder:

  • grote pan met dikke bodem

Instructies
 

  • Doe de spliterwten de avond van te voren in een ruime kom met dubbel de hoeveelheid water. Dek de kom af en laat de kikkererwten een nacht wellen. Giet de kikkererwten voor gebruik af en spoel ze schoon.
  • Bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet apart tot verder gebruik.
  • Fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg de specerijen toe en bak kort mee. Doe de schoongespoelde spliterwten in de pan samen met de bouillon en de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook. Kook de spliterwten op laag vuur 30 minuten.
  • Voeg na 30 minuten de pompoenblokjes toe en kook deze 15 tot 20 minuten mee. Doe hierna de kip terug in de soep, breng opnieuw aan de kook en warm het geheel goed door.
  • Serveer de soep als maaltijdsoep, eventueel met wat rijst.
Trefwoord Gezond, Maaltijdsoep, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating