pepernotentest

De grote pepernotentest!

Dit weekend komt Sinterklaas in het land. De pepernoten zijn gelukkig al een paar weken te vinden in de schappen en elk jaar ben ik een van de eerste die een zakje pepernoten mee naar huis neemt. Wat zijn pepernoten toch lekker! Dit keer ga ik samen met Demi voor jullie pepernoten testen. Welke raden wij jou aan om zeker in huis te halen? Benieuwd? Lees gauw verder!

We gaan de pepernoten beoordelen op de smaak en hoe de pepernoot eruit ziet. Doet de pepernoot ons denken aan waar die naar moet smaken of juist niet? Is de pepernoot zo lekker dat we een hele zak kunnen opeten of laten we het maar bij één pepernoot. Uiteindelijk geven de pepernoot een gemiddeld cijfer en beslissen we wie de grote winnaar is van deze test!

De grote pepernotentest

Tiramisu
De pepernoot waar ik de meeste verwachting van had. Tiramisu is mijn favoriete toetje, dus ik wilde deze als eerste proeven. De kleur lijkt wel op die van tiramisu. De smaak? Ik vind de pepernoot zeker lekker, maar wel zoet. Hij doet me niet heel erg denken aan het dessert tiramisu, meer aan de gewone chocolade pepernoot. Ondanks dat zou ik hier zeker wel meer van eten!
Gemiddeld cijfer;  7

Cappuccino
Wat ruikt deze pepernoot sterk! Door de sterke cappuccinogeur werd ik erg nieuwsgierig naar hoe deze pepernoot zou smaken. Zoul die hetzelfde smaken als hoe die ruikt? En, ja dat doet die. De pepernoot heeft een sterke cappuccino smaak, maar niet te zoet. Hij is erg lekker. Het laagje om de pepernoot is op basis van chocolade. Dit past goed bij de cappuccinosmaak. Een puntje: de smaak van de pepernoot valt wel enigszins weg door de sterke cappuccino smaak.
Gemiddeld cijfer; 7.5

Pumpkin spice
Het eerste wat mij opvalt is de opvallende oranje kleur. Hierdoor valt hij erg op naast alle andere pepernoten. De smaak doet me denken aan vroeger. Wij gingen vaak mee met onze moeder naar een meubelwinkels. Daar hing zo’n sterke kruidengeur door wanden met geurzakjes. Ja, die geur is de smaak van deze pepernoot. Je proeft verschillende kruiden door elkaar. Het geeft me ook een beetje het gevoel van de decembermaand! Hij is niet zoet. Zelf hou ik niet erg van deze pepernoot, Demi daarentegen wel.
Gemiddeld cijfer; 6.5

Truffel
Het laagje cacao doet ons direct denken aan de bekende slagroomtruffel. Hij smaakt bijna helemaal naar zo’n truffel. Ik mis bijna de slagroom bij deze pepernoot. Wat een hele lekkere pepernoot! Ik betrap mezelf er op dat ik er gauw nog eentje in mijn mond stopt. De smaken van de pepernoot zijn goed in balans. De truffelsmaak past goed naast de smaak van de pepernoot.
Gemiddeld cijfer; 8

pepernotentest pepernotentest

Tompouce
Tompouce, een gebakje waar je mij altijd blij mee kunt maken. Gelukkig is deze pepernoot makkelijker te eten dan een tompouce zelf. De pepernoot is precies de kleur van een tompouce. De smaak doet me helaas niet denken aan het gebakje tompouce, maar hij is wel lekker! De smaak is subtiel en fris.
Gemiddeld cijfer: 7

Appeltaart
Bij het openen van de zak volgt er een geur van appels. Ken je de appelkoek uit de supermarkt? Deze pepernoot doet me erg denken aan die koek. De appelsmaak overheerst, daarom is de pepernoot heel erg zoet. Het lijkt mij een hele lekkere pepernoot voor bij een kopje thee.
Gemiddeld cijfer; 7

Kokos
Naar deze pepernoot keek Demi het meeste uit om te proeven. Er zit een zichtbaar chocolade laagje omheen met kokossnippers. Zelf ben ik niet zo’n kokosfan, maar de kokos is zo subtiel toegevoegd dat alle smaken goed in balans zijn. En ja! Een favoriet van Demi!
Gemiddeld cijfer: 7.5

Stroopwafel
Stroopwafel, een typisch Hollandse koek. Een heerlijke koek bij een kopje thee. Zal de pepernoot net zo lekker zijn? De pepernoot heeft een mooie karamelkleur. Hij smaakt zeker naar karamel en stroop. De smaak is wel heel sterk, maar goed in balans met de pepernoot. Hij is zoet, maar niet te zoet. Niet mijn favoriet. maar wel erg lekker.
Gemiddeld cijfer: 7

Seroendeng
Ik heb hier nog nooit van gehoord, dus ik ben benieuwd. Hij lijkt zeker op een pepernoot, maar dan iets geler. Dit komt waarschijnlijk door de specerijen. Hij ruikt erg kruidig en hij doet mij denken aan bami kruiden. De smaak lijkt niet direct op een pepernoot, maar meer op een lekker borrelnootje. Hij is hartig en erg kruidig van smaak.
Gemiddeld cijfer: 7.5

pepernotentest

 

En de winnaar is.. 

Met een gemiddeld cijfer van een 8 is de truffelpepernoot de winnaar van deze grote pepernotentest! Een heerlijke pepernoot met een echte truffelsmaak waar ik er maar meer van blijf eten. De truffelpepernoot ziet er uit als een truffel en hij proeft als een truffel. Zeker eentje die je in huis moet halen dit jaar met sinterklaas.

De pepernoten zijn o.a. te koop bij de volgende winkels: Van Delft, Lidl en Hema.

 

Welke pepernoot zou jij heel erg graag willen proeven? Of heb je een andere heerlijke smaak ontdekt?

3 reacties op “De grote pepernotentest!”

  1. Pingback: Sinterklaas rocky road - StudioKOOK

  2. Grappig! Ik zag ze liggen voor 50% bij de Appie, maar ik durfde het toch niet aan, al die gekke smaken. Ik was vooral benieuwd naar tompouce. Jammer dat hij niet echt smaakt, maar het lijkt me ook erg moeilijk om na te maken!

  3. Pingback: Sinterklaas borrelplank - met zoete en hartige lekkernijen! - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.