Zin in een lekkere maaltijdsoep? Ga dan eens voor deze romige uiensoep met pasta. Deze soep is een smakelijk variant op de bekende uiensoep. Rijkgevuld met natuurlijk gekarameliseerde uien en pasta voor wat body. Lekker om mee door te warmen op een koude dag.
Maaltijd uiensoep
Ik ben dol op uiensoep. Je vindt daarom meerdere uiensoeprecepten op StudioKOOK (zie de links onder deze alinea). Dit keer gaf ik uiensoep een lekkere twist door room toe te voegen. Dit combineerd ontzettend goed met de gekarameliseerde uien en de kruiden. Hier kun je een gegratineerd stukje brood met kaas bij serveren. Maar, voor een echte maaltijdsoep voeg ik graag een hand pasta toe en kook deze mee in de soep.

Uiensoep met chiliolie (lao gan ma) en bosui
Heerlijke uiensoep met een twist van lao gan ma, chiliolie. Maak het geheel af met lekker wat fijngesneden bosui.
Bekijk het recept

Uiensoep dipsaus
Uiensoep dipsaus. Met slechts twee ingrediënten zet je deze lekkere dip voor chips op tafel met een rijke smaak. Lekker bijde borrel!
Bekijk het recept


Romige uiensoep met pasta
Deze romige uiensoep is een echte maaltijdsoep door de toevoeging van pasta.
Ingredients
- 700 gram uien fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 200 ml room
- 1 liter groentebouillon
- 250 gram pasta (naar keuze)
Instructions
- Bak de uien aan in een ruime pan tot deze verkleuren. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de kruiden toe, zet het vuur lager en laat de uien 20 minuten karameliseren.
- Voeg de de bouillon en de room toe en breng de uiensoep aan de kook. Voeg de pasta toe en kook de uiensoep door totdat de pasta gaar is. Serveer direct.