uiensoep dipsaus

Uiensoep dipsaus voor chips

Uiensoep dipsaus, een gek recept? Je zult versteld staan van alle aspecten van dit recept! Het is ontzettend makkelijk om te maken, je hebt maar 2 ingrediënten nodig en de smaak ik vol en pittig. Het beste van uiensoep in een heerlijke dipsaus voor bij de borrel. Uiteraard serveer je er een grote schaal chips bij.



Uiensoep dipsaus

Uiensoep dipsaus, ja ja, je hoort het goed. Ik maakte eerder al een heerlijke gekarameliseerde uiendip die ook fantastisch smaakt en natuurlijk ook wat weg heeft van uiensoep. Voor deze dip karameliseer je de uien in een pan, net zoals je bij uiensoep zou doen. Die verwerk je vervolgens in een lekkere dipsaus. Heb je iets minder tijd, maar toch in zo’n heerlijke uiensoep dipsaus? Ga dan voor dit recept. Met maar twee ingrediënten met je klaar voordat je met je ogen kunt knipperen.


Slim gebruik van een kant-en-klaar product

Voor dit recept maak ik gebruik van een zakje kant-en-klare uiensoep. Wanneer je weinig tijd of zin hebt om zelf een dipsaus te maken, is dit echt een uitkomst. Uiteraard gebruik je deze zakjes met poeder voor uiensoep uiteraard niet om uiensoep te maken. Daarvoor gebruik je dit recept: gegratineerde uiensoep (klik). Uiensoep maken is helemaal niet moeilijk, maar neem er wel de tijd voor. Maak meteen een grote pan en vries veel bakjes in per portie. Die kant-en-klare poederzakjes heb je dan dus helemaal niet nodig!

Terug naar de uiensoep dipsaus: waar je wel ongegeneerd uiensoeppoeder voor mag kopen, is deze dipsaus. Dit smaakvolle poeder is sterk van smaak wat tot een rijk resultaat leidt. Meng de uiensoeppoeder met crème fraîche. Dit is lekker fris, de perfecte tegenhanger van de kant-en-klare uiensoep. Leng de uiensoep dipsaus eventueel aan met één of twee eetlepels water tot je de gewenste dikte krijgt.

Wil je nog een persoonlijke, verse touch toevoegen aan deze smaakvolle dip? Snijd dan flink wat verse bieslook fijn en meng dit met de dipsaus. Klaar is Kees!

uiensoep dipsaus

Uiensoep dipsaus

Uiensoep dipsaus. Met slechts twee ingrediënten zet je deze lekkere dip voor chips op tafel met een rijke smaak. Lekker bijde borrel!
Bereidingstijd 2 min
Gang Borrelhapje, Dipsaus
Keuken Frans, Hollands
Porties 1 flinke kom

Ingrediënten
  

  • ½ pakje uiensoeppoeder (ongeveer 30 gram)
  • 200 gram crème fraîche
  • 50 ml water (ongeveer)

Instructies
 

  • Meng de uiensoeppoeder met de crème fraîche. Zitten er stukjes gedroogde ui in het poeder? Deze kun je er eventueel uit zeven voor een glad resultaat.
  • Voeg tot 50 ml water tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Serveer de uiensoep dipsaus met een chips naar keuze.
Trefwoord Makkelijk, Snel
  • Share post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating