Rooibos cake met appel, rozijn en havercrunch. Klinkt dat niet fantastisch lekker? Ik kan je verzekeren, dat is het ook! Dit makkelijke cakerecept voor rooibos cake is ontzettend lekker en je geeft er in een handomdraai een smakelijke en spectaculaire twist aan door de appel, de rozijnen en natuurlijk de havercrunch bovenop. Dit recept moet je geproefd hebben!
Rooibos cake met appel, rozijnen en havercrunch
Zin in een lekkere cake met een bijzonder lekkere smaakcombinatie? Duik dan de keuken in met dit recept voor rooibos cake. Deze cake is lichtzoet en heeft een vulling van appel en rozijnen. Deze smaken sluiten perfect aan bij de zoete smaak van rooibos thee, die je ook in het beslag verwerkt. Alsof dat nog niet lekker genoeg is, bestrooi je de bovenkant van het beslag met havervlokken. Havermout kan ook. Tijdens het bakken wordt dat lekker krokant. Heerlijk!
Niet alleen voor de zoetekauw
Ik ben geen zoetekauw en bak daarom niet vaak uitgebreide baksels met veel poespas. Dit cakerecept is makkelijk en toch bijzonder. De basis is een mijn eigen cakerecept. Deze vind ik echt het allerlekkerst! Daar voeg ik de lekkere vulling aan toe en ik dek het beslag af met havervlokken of havermout. Dit wordt lekker krokant bovenop en vormt een lekker contrast met de zachte vulling.
Dit cakerecept zal bij iedereen in de smaak vallen. Zoals hierboven al genoemd: dit recept is niet alleen voor de zoetekauw. Deze rooibos cake bevat vooral zoete smaken door het fruit en de rozijnen. Dit zijn natuurlijke zoete tonen en zijn niet te dominant.
Rooibos cake met appel, rozijnen en havercrunch
Ingrediënten
- 125 gram boter (kamertemperatuur)
- 125 gram suiker
- 125 gram bloem
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- 100 ml kokend water
- 3 zakjes rooibos thee
- 1 kop rooibos thee, extra
- 60 gram rozijnen
- 1 appel
- 2 handjes havervlokken
En verder
- brownievorm (20 x 20 cm of vergelijkbaar)
- elektrische mixer (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Trek sterke rooibos thee van de 100 ml kokend water en de 3 zakjes thee. Laat deze staan tot verder gebruik en laat de zakjes erin hangen.
- Gebruik het extra kopje rooibos thee om de rozijnen in te wellen. Leg de gedroogde rozijnen in de thee en laat minimaal 5 minuten staan.
- Klop de suiker en boter luchtig met de elektrische mixer. Met de hand kan uiteraard ook. Dit duurt wel iets langer. Voeg de eieren 1 voor 1 toe terwijl je blijft kloppen. Spatel als laats de bloem door het beslag.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg de rozijn toe aan het beslag. Schenk de sterke rooibos thee (100 ml, afgekoeld) bij het beslag. Meng direct goed door.
- Schil eventueel de appel en snijd deze in fijne blokjes. Spatel de appel ook door het beslag.
- Vet de vierkante (brownie) bakvorm in met vetstof en/of met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel egaal. Bestrooi de bovenkant met de havervlokken. Bak de rooibos cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake ietwat afkoelen voor je deze aansnijdt.