Omelet uit de oven, ik houd daar ontzettend van! Het is makkelijk, voedzaam en lekker. Dit recept voor omelet met champignons heeft een Oosters tintje. Ik liet me inspireren door Japanse smaakmakers en eierrecepten uit de Japanse kookboeken uit de boekenkast. Het resultaat: een gezond en voedzaam recept met ei en champignons. Super smaakvol en helemaal vegetarisch.
Omelet met champignons
Ik ben dol op champignons. Het liefst verwerk ik ze in zoveel mogelijk recepten. Voor iedereen die niet zo dol is op champignons als ik, lees eens dit artikel en maak het bijbehorende recept. Want iedereen die niet van champignons houdt, heeft nog nooit écht goed bereide champignons gegeten!
Champignons en ei is een topcombinatie. De smaken vullen elkaar goed aan en beide ingrediënten zijn voedzaam. Champignons zijn een goede vleesvervanger. Dat dit in dit recept geen vlees of vis zit, mis je dan ook helemaal niet. Wat zowel champignons als ei gemeen hebben, is dat ze beide een goede drager zijn voor uitgesproken smaken. Ideaal om met sojasaus, chilivlokken en mirin deze omelet uit de oven op smaak te brengen. Meer dan een handvol ingrediënten heb je niet nodig!
Oosterse omelet
Voor dit recept gebruik ik Oosterse smaakmakers. Sojasaus en mirin worden veel gebruikt in de Japanse keuken om gerechten op smaak te brengen. Naar deze twee smaakmakers gebruik ik nog wat chilivlokken naar smaak en eventueel verse kruiden, zoals peterselie of basilicum. Dit recept heeft niet meer nodig!
Bij deze lekkere omelet met champignons kun je tal van lekkere bijgerechten bedenken. Zo tover je dit recept in een handomdraai om een voedzame maaltijd voor het avondeten. Laat je inspireren door de onderstaande gerechten:
Omelet met champignons, sojasaus en mirin
Ingrediënten
- 3 eieren
- 2 theelepels sojasaus
- 1 theelepel mirin
- chilivlokken (naar smaak)
- 150 gram champignons
En verder
- ovenschaal van ongeveer 18 x 18 cm of vergelijkbaar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de onderkant van de champignons. Halveer de hele grote champignons, maar laat de rest heel. Bak de champignons 4 minuten op hoog vuur aan in een pan met wat vetstof.
- Klopt het ei los met een eetlepel water, de sojasaus, de mirin. Voeg chilivlokken naar smaak toe en meng goed door.
- Vet de bakvorm goed in of bekleed met een bakpapiertje. Schenk het eimengsel in de vorm en leg de champignons naast elkaar in het ei. Bak de omelet met champignons 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer direct. Maar, deze omelet met champignons is afgekoeld ook heerlijk!