courgettesoep met garnalen en asperges

Courgettesoep met Hollandse garnalen en asperges

Dol op courgette, groene asperges en garnalen? Dan moet je deze soep zeker proberen! Deze drie heerlijke ingrediënten, gecombineerd met een lekker, zachtgekookt eitje, is een gegarandeerd een succes. Serveer deze courgettesoep met Hollandse garnalen en asperges als voorgerecht, maar hij is ook geschikt als lichte maaltijd. Zelf als amuse geserveerd in een klein glaasje doet deze heerlijke courgettesoep het goed!



Courgettesoep met garnalen en asperges

Alleen al bij het horen (of typen) van de naam van dit recept, loopt het water me in de mond. Deze courgettesoep is er een voor iedereen! De smaak van deze soep is lekker zacht en romig. Dit biedt een goed podium aan de groene asperges en de Hollandse garnalen. De asperges kun je voor je ze in de soep doet even kort bakken of grillen. Ik gebruik het liefst aspergetips. Deze zijn fijner en delicater van smaak. Heb jij een bosje gewone asperges gekocht bij de winkel, geen probleem! Bereidt ze op dezelfde wijze, maar snijd ze schuin in kleinere stukjes. Net zo leuk en lekker voor in deze soep!


Heerlijke toppings

Naast de groene asperges serveer je ook Hollandse garnalen en een zacht gekookt ei in deze soep. Samen vormen deze ingrediënten echt een top eenheid. Ze passen perfect bij elkaar en vullen elkaar tevens goed aan. Ik gebruik graag Hollandse garnalen. Deze kun je gekookt kopen in de supermarkt. Dat is makkelijk en lekker. Natuurlijk in je ook grote garnalen kopen en zelf nog even bakken.

Het eitje mag niet ontbreken in deze courgettesoep met asperges. Ik eet ‘m graag zachtgekookt. Maar, kook hem gerust hoe jij ‘m zelf het lekkerst vindt. Klik hier om te lezen hoe je een ei perfect kun koken (klik).


Varieer!

De courgettesoep is een heerlijke romig basis. Een echt basisrecept dus! Ik vind de combinatie met groene asperges, Hollandse garnalen een zachtgekookt ei en fantastisch lekker. Maar, heb jij zin in wat variatie of ben je van een bepaald ingrediënt niet zo’n fan, varieer dan gerust!

Groene asperges: probeer ook eens witte asperges, sperziebonen of gegrilde plakken courgette.
Hollandse garnalen: ook gewone garnalen smaken heerlijk. Of wat dacht je van (gerookte) zalm of een rauwe ham. Liever vegetarisch? Je kun dit onderdeel ook gewoon weglaten of vervangen door bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, geschaafd, of geitenkaas of feta, verbrokkeld.
Zacht gekookt ei: liever een hard gekookt eitje? Geen probleem! Ook ontzettend lekker!

courgettesoep met garnalen en asperges

Courgettesoep met Hollandse garnalen en asperges

Deze courgettesoep met asperges en Hollandse garnalen moet je geproefd hebben! Een instant lente/zomer gevoel. Lekker en makkelijk!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 liter bouillon
  • 250 ml kookroom
  • 100 gram aspergetips
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 4 (zacht) gekookte eitjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in een ruime pan. Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg deze toe. Bak kort mee en schenk vervolgens de bouillon en de kookruim erbij.
  • Laat de soep ongeveer 10 minuten koken en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Bak of grill intussen de aspergetips in ongeveer 4 minuten beetgaar. Pel de eieren en halveer deze. Leg apart tot verder gebruik.
  • Schenk de courgettesoep in kommen. Verdeel de aspergetips over de soep samen met de Hollandse garnalen. Leg in elke kom soep twee halve eitjes. Serveer direct.

Notities

Heb je geen staafmixer? Je kunt soep ook glad mixen in een blender. Laat de soep hiervoor wel ietwat afkoelen.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Maaltijdsoep, Makkelijk, Snel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating