Shoarma salade, ja, je leest het goed! Deze lekkere en snelle salade is gevuld met lekker veel groenten én shoarma! De lekkere en kruidige smaak van de kipshoarma is een heerlijke vulling in deze makkelijke avondmaaltijd. Liever vega? Dat kan ook! Kies een shoarmavariant die jij lekker vindt.
Shoarma salade
Ik ben dol op salades, dol op snelle en makkelijke recepten, en dol op een broodje shoarma. Een makkelijke optelsom dus. Zo is deze shoarma salade geboren. De idealde combinatie, als je het mij vraagt. Deze makkelijke salade heeft als basis alleen maar frisse groenten. Zo eet je in no time een bord vol verse groenten, zoals ijsbergsla, tomaat en komkommer. Ook lekker: ui, geroosterde courgette, spinazie. Bak de kipshoarma, maar varkenshoarma of vegetarische shoarma kan natuuurlijk ook. Serveer daarbij een lekkere tzatziki, eventueel zelfgemaakt, en je snelle maaltijdsalade is klaar. Lekker met naan.
Snelle maaltijdsalade
Dit recept is de ideale, snelle maaltijdsalade voor een doordeweekse avondmaaltijd of voor de lunch. Alle groenten kun je vooraf snijden en voorbereiden. Lekker makkelijk en snel. De tzatziki kun je ook makkelijk snel zelf maken of kopen bij de groenteboer of van de versafdeling van de supermarkt. Knoflooksaus kan natuurlijk ook, maar tzatziki is een stuk frisser en een stuk gezonder.
Het naan brood kun je vers kopen of last-minute afbakken. De kip bak je ook op het laatst nog even lekker in de pan. Een heerlijk contrast tussen fris, warm en kruidig. Wanneer zet jij deze snelle maaltijdsalade op tafel?
Shoarma salade met tzatziki en naan
Ingrediënten
- 250 gram kipshoarma
- 300 gram ijsbergsla
- ½ komkommer
- 4 tomaten
- 2 bosuitjes
- 2 stuks naanbrood
- tzatziki (naar smaak)
Instructies
- Bereidt het naanbrood zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak de kipshoarma gaar en rondom bruin.
- Verdeel de sla over twee komen. Maak de tomaten, de komkommer en de bosui schoon. Snijd de komkommer in blokjes, de tomaat in partjes en snijd de bosui fijn. Verdeel de komkommer en de tomaat ook over de twee borden.
- Als de kipshoarma gaar is, laat je deze eventueel uitlekken. Het overtollige vet wil je niet in de salade. Verdeel de shoarma over de borden met salade. Bestrooi het geheel met bosui. Snijd het naanbrood grof en serveer samen met tzatziki bij de shoarma salade. Eet smakelijk!