shoarma ovenschotel

Shoarma ovenschotel met krieltjes en paprika

Zin in een lekkere comfort food maaltijd voor de doordeweekse avond? Deze shoarma ovenschotel wil je dan zeker een keer op het menu zetten! Dit shoarma recept is super lekker, smaakvol en kruidig. Combineer met krieltjes en groenten en je maakt korte metten met het “ongezonde shoarma imago”. Deze voedzame shoarma ovenschotel kun je elke week wel op het menu zetten!



Shoarma ovenschotel

Shoarma, kip, varkensvlees, vegetarisch… Wie is er niet dol op. Shoarma is natuurlijk vooral bekend van het broodje shoarma: een pitabroodje gevuld met gekruid (varkens)vlees, eventueel wat sla en vooral knoflooksaus. Super lekker! Maar, zo voedzaam om regelmatig als doordeweekse maaltijd te eten.

Deze shoarma ovenschotel is dat wel! Een ovenschotel gevuld met gekruid shoarmavlees, krieltjes, paprika en cherrytomaatjes. Super lekker! Doe deze ingrediënten samen in de oven, eventueel bedekt met wat kaas en serveer later met knoflooksaus en frisse ijsbergsla. Deze shoarma schotel is echt comfort food maar een stuk voedzamer en vezelrijker dan het bekende broodje shoarma!

shoarma ovenschotel

Shoarma ovenschotel

Een heerlijke shoarma ovenschotel, gevuld met mini krieltjes, paprika, ui en cherrytomtaatjes. Serveer met ijsbergsla en knoflooksaus.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendij shoarma
  • 600 gram krieltjes
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram geraspte kaas (optioneel)

Voor erbij:

  • ijsbergsla (fijngesneden)
  • knoflooksaus

En verder:

  • ovenschotel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de shoarma gaar in een ruime wokpan. Snijd intussen de paprika's en de ui in blokjes en voeg deze samen met de (voorgekookte) krieltjes toe aan de shoarma en bak 10 minuten mee.
  • Doe de shoarma met krieltjes en groenten in de een ingevette ovenschaal. Dek eventueel af met wat geraspte kaas. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze met de snijkant naar boven bovenop de shoarma ovenschotel.
  • Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de shoarma ovenschotel met de fijngesneden ijsbergsla en de knoflooksaus. Eet smakelijk!

Notities

Voor dit recept gebruik ik mini krieltjes, ofwel: bistro aardappeletjes. Kleine, ronde, voorgekookte aardappeltjes die je in het koelvers vak kunt vinden. Een voorbeeld hiervan zijn deze (klik).
Trefwoord Comfort food, Glutenvrij, Makkelijk, Ovenschotel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating