Zin in een lekkere comfort food maaltijd voor de doordeweekse avond? Deze shoarma ovenschotel wil je dan zeker een keer op het menu zetten! Dit shoarma recept is super lekker, smaakvol en kruidig. Combineer met krieltjes en groenten en je maakt korte metten met het “ongezonde shoarma imago”. Deze voedzame shoarma ovenschotel kun je elke week wel op het menu zetten!
Shoarma ovenschotel
Shoarma, kip, varkensvlees, vegetarisch… Wie is er niet dol op. Shoarma is natuurlijk vooral bekend van het broodje shoarma: een pitabroodje gevuld met gekruid (varkens)vlees, eventueel wat sla en vooral knoflooksaus. Super lekker! Maar, zo voedzaam om regelmatig als doordeweekse maaltijd te eten.
Deze shoarma ovenschotel is dat wel! Een ovenschotel gevuld met gekruid shoarmavlees, krieltjes, paprika en cherrytomaatjes. Super lekker! Doe deze ingrediënten samen in de oven, eventueel bedekt met wat kaas en serveer later met knoflooksaus en frisse ijsbergsla. Deze shoarma schotel is echt comfort food maar een stuk voedzamer en vezelrijker dan het bekende broodje shoarma!
Shoarma ovenschotel
Ingrediënten
- 500 gram kippendij shoarma
- 600 gram krieltjes
- 3 paprika's
- 1 ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram geraspte kaas (optioneel)
Voor erbij:
- ijsbergsla (fijngesneden)
- knoflooksaus
En verder:
- ovenschotel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de shoarma gaar in een ruime wokpan. Snijd intussen de paprika's en de ui in blokjes en voeg deze samen met de (voorgekookte) krieltjes toe aan de shoarma en bak 10 minuten mee.
- Doe de shoarma met krieltjes en groenten in de een ingevette ovenschaal. Dek eventueel af met wat geraspte kaas. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze met de snijkant naar boven bovenop de shoarma ovenschotel.
- Bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de shoarma ovenschotel met de fijngesneden ijsbergsla en de knoflooksaus. Eet smakelijk!