shoarma pizza

Shoarma pizza met knoflooksaus en ijsbergsla

Deze shoarma pizza is écht comfort food! Je maakt de pizza met Turks brood als bodem, lekker robuust. Beleg vervolgens met kipshoarma, paprika, kaas en nog meer lekkers. Eenmaal uit de oven maak je deze royale pizza af met frisse ijsbergsla en knoflooksaus. Wat wil je nog meer?



Shoarma pizza

Shoarma en pizza, dit recept bevat het beste van twee werelden. Een heerlijke rijkgevulde pizza met shoarma, paprika en kaas. Na het bakken beleg je de pizza nog ver ijsbergsla, lekker fris, en knoflooksaus. Deze royale pizza is een soort broodje shoarma, maar dan op een overheerlijke pizzabodem!


Pizza met shoarma

Een pizza is oorspronkelijk Italiaans. Maar ook de Amerikaanse keuken heeft z’n eigen kenmerkende pizza’s. Deze pizza met shoarma doet het meest denken aan zo’n Amerikaanse pizza met een dikke bodem. Dit is een pizza zonder traditionele (Italiaanse) toppings en bodem. Een dikke bodem past het best bij zo’n rustieke pizza met shoarma.

Bij shoarma past natuurlijk ook perfect paprika en ui. Deze verwerk je ook in de topping. Beleg de pizza shoarma met kaas en bak deze vervolgens af. Een broodje shoarma is niet compleet zonder frisse sla, knoflooksaus en eventueel een pittige saus. Dus, maak deze heerlijke pizza ook af met die lekkere toppings!


Turks brood pizza

Een dikke bodem past heel goed bij het idee van een pizza shoarma. Daarom gebruik je als bodem een Turks brood. Een Turks brood pizza dus! Een bodem van Turks brood is niet alleen ontzettend lekker maar heeft ook nog andere voordelen. Je hoeft het pizzadeeg niet zelf te maken. Dit scheelt een hoop tijd en een hoop werk. Daarnaast is ook nog eens heel erg makkelijk. Je kunt een Turks brood vers kopen en gebruiken als bodem, maar je kunt ook een afbak Turks brood gebruiken. Beide varianten verwerk je op dezelfde manier in dit recept. Makkelijk, snel en super lekker dus!


Shoarma recepten

Dit pizzarecept is een leuke variant met shoarma. Op StudioKOOK vind je nog veel meer lekkere recepten met shoarma. Valt deze comfort food pizza in smaak? Probeer dan vooral ook eens een van de onderstaande recepten:

Shoarma ovenschotel
Een heerlijke shoarma ovenschotel, gevuld met mini krieltjes, paprika, ui en cherrytomtaatjes. Serveer met ijsbergsla en knoflooksaus.
Bekijk het recept
shoarma ovenschotel
Gezonde shoarmaschotel met sperziebonen, paprika en tzatziki
Dit recept is snel klaar, makkelijk om te maak en een stuk gezonder dan het traditionele broodje shoarma. Maak deze shoarmaschotel met lekker veel groenten, eventueel wat rijst, quinoa of couscous en tzatziki.
Bekijk het recept
gezonde shoarmaschotel
Shoarma salade met tzatziki en naan
Een heerlijke en snelle maaltijdsalade boordevol frisse groenten en lekker wat kruidige kipshoarma. De frisse tzatziki is een heerlijke dressing waardoor de ingrediënten écht tot elkaar komen. Deze shoarma salade moet je geproefd hebben!
Bekijk het recept
shoarma salade
Bami met shoarma en paprika
Bami met shoarma en paprika, dit is je ideale makkelijke maaltijd! Op de doordeweekse dag hoef je niet veel tijd door te brengen in de keuken
Bekijk het recept
bami met shoarma

Welk van deze lekkere shoarma recepten ga jij als eerst proberen?

shoarma pizza

Shoarma pizza van Turks brood, met ijsbergsla en knoflooksaus

Deze shoarma pizza is écht comfort food! Je maakt de pizza met Turks brood als bodem, lekker robuust. Beleg vervolgens met kipshoarma, paprika, kaas en nog meer lekkers.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Hollands, Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 Turks brood
  • 140 gram tomatenpuree
  • 600 gram kipshoarma
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 mespuntjes kaneelpoeder

Toppings:

  • fijngesneden ijsbergsla
  • knoflooksaus (naar smaak)
  • Sriachasaus (naar smaak)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de kipshoarma gaar in ruime koekenpan, hapjespan of wokpan. Snijd de paprika's in fijne reepjes en snijd één ui in fijne blokjes. Bak de paprika en de ui mee met shoarma totdat deze zacht geworden zijn.
  • Snijd het Turks brood in tweeën zodat je een boven- en een onderkant hebt. Bestrijk de twee helften, de twee bodems van de pizza's, met de tomatenpuree. Dit hoeft niet heel dik te zijn. Verdeel vervolgens het shoarmamengsel over de twee pizzabodems.
  • Snijd de andere ui in hele fijne ringen en verdeel deze over de shoarma op de pizza's. Strooi het kaneelpoeder ook over de pizza's. Dek ze als laatste af met de geraspte kaas en bak vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pizza's uit de oven en verdeel hierover de ijsbergsla, knoflooksaus en Srirachasaus naar smaak. Serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating