tosti met salami

Tosti met salami, oude kaas en augurk

Lunch | 15 minutenIngrediënten (2 x tosti met salami)

4 sneetjes volkoren brood
4 plakken salami (vleeswaren)
4 plakken oude kaas
6 kleine augurken
1 ui
eventueel: ketchup voor serveren


Bereidingswijze

Verwarm een tosti-ijzer, grillapparaat of koekenpan. Leg 2 sneetjes brood klaar en beleg deze met een plak oude kaas en 2 plakken salami. Snijd de augurk in lange, dunne plakjes en leg deze ook op de tosti.

Maak intussen ook de ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Leg de uienringen bovenop de rest van het beleg van de tosti. Dek het geheel als met nog een plak oude kaas en als laatste nog een sneetje volkoren brood.

Grill of bak de tosti in het gekozen keukengerei totdat het brood goudbruin en krokant en de kaas gesmolten is. Serveer de tosti met salami, oude kaas en augurk met een beetje ketchup naar smaak.


Tips

Varieer gerust met keuze voor brood. Gebruik bijvoorbeeld ook eens spelt of meergranen. Een grof broodsoort past goed bij dit stevige beleg voor een voedzame lunchmaaltijd.

Zin in nog meer tosti’s? Bekijk eens deze pagina van StudioKOOK, met de lekkerste tostirecepten (klik).

Deze tosti met salami, oude kaas en augurk doet het natuurlijk goed als lunch. Maar, maak er ook eens een snelle avondmaaltijd van! Eet eventueel een dubbele portie of voeg voor wat vitamientjes een lekkere salade of een kom soep toe aan de maaltijd. Echt comfort food!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *