rucola pesto

Rucola pesto met oude kaas en zonnebloempitten – budgetproof

Rucola pesto is een super lekkere variatie op de klassieke pesto uit de Italiaanse keuken. In plaats van basilicum gebruik je rucola als basis voor je pesto. Verder voeg je oude kaas en zonnebloempitten toe. Dit maakt dit recept ook nog eens echt budgetproof!Rucola pesto

Pesto wordt traditioneel natuurlijk gemaakt van basilicum. Voor dit recept gebruiken we geen basilicum, maar rucola. Dit geeft net even een andere smaak aan de pesto. Een super leuke variatie om een keer te maken dus!

Om een hartige smaak toe te voegen gebruik je oude kaas. Een lekkere combinatie met de rucola. Om het geheel smeuïg te maken voeg je zonnebloempitten toe. In het hakmolentje of in de vijzel vormt dit tot een smeuïge pasta die alle ingrediënten met elkaar bindt. Zonnebloempitten zijn niet alleen zeer geschikt om rucola pesto mee te maken, ze zijn ook nog eens een stuk goedkoper dan pijnboompitten. Budgetproof dus!

Voeg als laatste olijfolie aan toe om er een echte pesto van te maken. Ik maak pesto graag in een hakmolentje of met de staafmixer, maar gebruik gerust een vijzel als je dat prettig vindt!

rucola pesto

Rucola pesto met oude kaas en zonnebloempitten

Deze rucola pesto is een heerlijke variatie op de traditionele pesto. Dit is een budgetproof recept door gebruik van oude kaas en zonnebloempitten.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 40 gram rucola
  • 100 ml olijfolie
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 3 eetlepels zonnebloempitten

En verder:

  • hakmolentje, staafmixer of vijzel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in het hakmolentje. Mix een grove pesto van in ongeveer 3 minuten. Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.
Trefwoord 4 ingrediënten, Budget proof, Gezond, Makkeijk, Snel, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating