gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

Deze gevulde eieren met zalm zijn echt zo ontzettend lekker! De smaken kloppen helemaal samen. Een romige eivulling met gerookte zalm… Zoetzuur van de augurk… En die peterselie, die geeft het geheel een frisse touch. Dit recept voor gevulde eieren moet je proeven!



Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren, wie houdt er niet van? Deze gevulde eieren met zalm is een recept dat je zeker een keer gemaakt wil hebben. Na een keertje proeven, zet je ze zeker weten vaker op tafel!

Zalm en ei, die twee ingrediënten passen ontzettend goed bij elkaar. Net als zalm en augurk. Maar, ook net als ei en augurk. Kortom: wat betreft de smaakcombinaties in dit recept voor een lekker gevuld eitje kan hier niets misgaan!


Gevulde eieren maken

Gevulde eieren maken is niet moeilijk. Met een goed basisrecept voor gevulde eieren kom je al een heel eind. Je maakt een romige vulling van het gekookte eigeel en een beetje mayonaise. Daar kun je alvast wat smaakmakers aan toevoegen.

Voor deze gevulde eieren met zalm mix je de zalm niet mee als je de romige vulling maken, maar je voegt fijngesneden gerookte zalm na het mixen toe aan de vulling. Zo heb een grove vulling met een kleine ‘bite‘.

Vul de gekookte eiwitten met de ei-zalmvulling. Nu heb je al een heerlijk gevuld eitje! Maar, om het nog af te maken verdeel je wat fijngesneden gerookte zalm en wat blokjes augurk bovenop. Dit ziet er mooi uit maar is ook nog eens extra lekker! Steek er een klein takje peterselie in. Dit is mooi om te zien en lekker voor de smaak.

gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm

Deze gevulde eieren met zalm zijn echt zo ontzettend lekker! De smaken kloppen helemaal samen. Een romige eivulling met zalm… Lekker!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, Brunch
Keuken Hollands
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 hardgekookte eieren (kamertemperatuur)
  • eetlepel mayonaise (kamertemperatuur)
  • 50 gram gerookte zalm
  • 3 eetlepels augurk in fijne blokjes gesneden
  • verse peterselie

En verder:

  • een hakmolentje

Instructies
 

  • Pel de hardgekookte eieren en snijd deze in de lengte door midden. Lepel het eigeel uit het eiwit en doe deze in het hakmolentje. Voeg de mayonaise toe en mix dit tot een gladde vulling. Door te zorgen dat de eieren en de mayonaise beide op kamertemperatuur zijn, voorkom je schiften.
  • Snijd de gerookte zalm fijn. Houd ongeveer één eetlepel apart en meng de rest met de ei-mayonaisevulling. Vul de holtes van de eiwitten met deze vulling.
  • Verdeel het apart gehouden beetje zalm over de 6 gevulde eitjes. Verdeel ook de fijngesneden blokjes augurk over de gevulde eitjes. Steek in elk eitje een takje peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
Trefwoord 5 ingrediënten, Dinner party, Gevulde eieren, Makkelijk, Pasen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating