Heerlijke nacho’s met vis uit de oven, wie wil dat nu niet? Deze nacho’s met vis zijn makkelijk en snel om te maken. Serveer ze bij de borrel, lekker met wat Mexicaanse sausjes zoals tomatensalsa en/of guacamole of maak er een éénpersoons avondmaaltijd van. Deze nachoschotel uit de oven zit vol mogelijkheden!
Nacho’s met vis uit de oven
Ik ben dol op nacho’s. Lekker als snack bij de borrel, maar voor het avondeten tover je dit recept ook zo om tot een avondmaaltijd. Pas de hoeveelheden aan naar eigen smaak en trek en je avondeten is klaar. Lekker makkelijk!
Deze nachoschotel uit de oven is extra makkelijk, want je kunt hem supersnel bereiden. Als hoofdingrediënt voor de vulling gebruik je vis uit blik. Deze is al gaar en kun je zo uit het blik gebruiken. Om het nog makkelijker te maken, kies je voor vis in tomatensaus. In dit recept kies ik voor makreel in pittige tomatensaus. Die past perfect bij dit Mexicaanse gerecht. Maar, vind jij andere vis in tomatensaus uit blik lekkerder? Dan gebruik je gewoon die!
Nacho’s met vis uit de oven
Ingrediënten
- 100 gram tortillachips
- 125 gram makreel in tomatensaus (andere vis in tomatensaus kan ook)
- 100 gram geraspte kaas
- ½ paprika
- 1 bosui
- 1 snuf gemalen komijn
- ingelegde jalapeñospepers (pot) naar smaak
En verder:
- kleine ovenschaal
- guacamole, tomatensalsa en/of crème fraîche voor serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer ½ cm bij ½ cm groot. Maak ook de bosui schoon en snijd deze in fijne ringen. Gebruik je ingelegde jalapeñospepers voor wat pit? Laat deze goed uitlekken en snijd deze in hele fijne stukjes.
- Vet een ovenschaal is, van ongeveer 20 bij 20 cm of vergelijkbaar, in met een klein beetje olie. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅓ van de tortillachips. Verdeel hierover een ⅓ van de markeel in tomatensaus, ⅓ van de paprikablokjes en ⅓ van de gesneden bosui. Bestrooi het laagje met een snuf gemalen komijn. Voeg ook naar smaak de fijngesneden jalapeñospeper toe. Dek deze ingrediënten af met een laagje geraspte kaas.Herhaal dit vervolgens nog 2 keer met de overige ingrediënten.
- Dek de schaal met nacho's met vis af met een laag kaas en zet vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak de ovenschaal 5-10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de nacho's met vis direct, als de kaas lekker zacht en gesmolten is. Lekker bij de borrel. Wil je deze nachoschotel serveren als avondmaaltijd? Maak dan een extra grote schaal en gebruik eventueel wat extra makreel met tomatensaus.