upside down cake

Upside down cake met banaan en kaneel

Ken jij de upside down cake al? Deze Amerikaanse cake maak je in een ovenschaal of springvorm en je bak ‘m ondersteboven. Na het bakken keer je de cake om en komt de lekkere topping te voorschijn. In dit geval: banaan!



Wat is upside down cake?

Een upside down cake is een Amerikaanse cake die ondersteboven wordt gebakken. Je gebruikt hiervoor een taartpan of bakvorm en legt de toppings onderop. Het beslag verdeel je vervolgens over de toppings. Na het bakken haal je de cake uit de vorm en keer je hem om. Op deze manier komen de toppings bovenop.

Voor dit recept voor upside down cake gebruik ik als toppings banaan. Ik verwerk kaneel in het beslag, want banaan en kaneel combineren ontzettend goed. Zo heb je een lekkere cake boordevol warme smaken.

upside down cake

Upside down cake met banaan en kaneel

Deze lekkere upside down cake bevat lekkere warme smaken van banaan en kaneel.
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 2 theelepels kaneelpoeder

En verder:

  • ronde bakvorm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop de boter met de suiker los en luchtig. Voeg vervolgens één ei toe en meng deze met het boter-suikermengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Herhaal dit met het laatste ei.
  • Meng het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout door de bloem en schep deze door het beslag.
  • Vet de bakvorm in met boter. Halveer de bananen in de lengte en leg deze op de bodem van de bakvorm. Schep hier het beslag op. Zorg dat het beslag regelmatig is verdeeld. Bak de cake 50-60 minuten in een voorverwarmde oven.
Trefwoord Bakken, Makkelijk, Zoet bakken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating