Lobster rolls, heb jij het al eens gegeten? Lobster rolls zijn zachte, zoete briochebroodjes traditioneel gevuld met kreeft. Als smaakmakers gebruik je boter, peterselie en lekker wat knoflook. Echt een topcombinatie!
Wat zijn lobster rolls?
Lobster rolls zijn gevulde broodjes met kreeft uit de Amerikaanse keuken. De broodjes worden ingesneden als een hotdogbroodje en vervolgens gevuld met vers kreeftenvlees. De kreeft breng je op smaak met knoflook, roomboter en verse peterselie. Er zijn ook varianten van recepten gemaakt met mayonaise, maar deze traditionele manier vind ik persoonlijk het lekkerst.
Omdat kreeft in Nederland minder goed verkrijgbaar is gebruik ik als alternatief rivierkreeftjes en surimini. Net zo lekker om zo’n zoet en zacht briochebroodje mee te vullen. De lobster rolls zijn snel en makkelijk om maken. Serveer ze direct.
Lobster rolls met boter, knoflook en verse peterselie
Ingrediënten
- 4 briochebroodjes
- 100 gram rivierkreeftjes
- 100 gram surimi (in grove stukken gesneden)
- 2 eetlepels roomboter
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- ½ bosje verse peterselie (fijngesneden)
- peper en zout
Instructies
- Snijd de briochebroodjes aan de bovenkant in, als een hotdogbroodje.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de boter. Doe de rivierkreeftjes en de surimistukken in de pan en verwarm 3 minuten.
- Voeg vervolgens de gesneden knoflook toe, samen met de peterselie en bak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rivierkreeftjes en de surimi over de 4 briochebroodjes. Serveer eventueel met een partje citroen.