Ken jij deze nieuwe foodtrend al? Butter board, of wel: een lekker borrelplankje rustiek en royaal belegd met een lekkere en smaakvolle boter. Top de boter af met toppings naar keuze en serveer dit boter broodplankje met wat vers brood. Vervolgens kun je lekker dippen!
Butter board
Butter board is een nieuwe foodtrend, van Tiktok en Instagram. In plaats van de boter te serveren in een schaaltje, smeer je het rijkelijk over een mooie serveerplank en eet je het met wat brood. Met deze trend kun je het niet gek genoeg maken, dus breng je boter lekker op smaak en serveer met toppings. Bekijk hieronder hoe je mijn versie van een butter board maakt.
Plantaardige roomboter en ’tafelgoud’
Voor dit recept gebruik ik twee lekkere producten uit de Foodybox herfst van Kroon op het Werk. Als basis ik gebruik ik de plantaardig roomboter van Blue Band. Deze boter is helemaal plantaardig, maar net zo lekker romig als roomboter. Ik breng de boter op smaak met het nieuwe ‘Tafelgoud’ van Verstegen. Dit is een smakelijke mix van specerijen, groenten, miso en een snufje zeezout. De ideale vervanger voor regulier tafelzout. Zo eet je net zo lekker, maar met minder zout.
Butter board: boter borrelplankje met peterselie en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- 125 gram plantaardige roomboter (kamertemperatuur)
- 3 theelepels 'Tafelgoud'
- ½ bosje verse peterselie (fijngesneden)
- 4 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
Voor erbij:
- vers brood
En verder:
- serveerplank
Instructies
- Meng de plantaardige roomboter en het 'Tafelgoud' met elkaar. Besmeer hier een serveerplank mee en laat een stukje ruimte over om het brood op te kunnen leggen. Verspreid de boter een boter rustiek, het hoeft niet dun en gelijkmatig te worden.
- Verdeel de fijngesneden zongedroogde tomaten over de dikke laag boter en vervolgens de verse peterselie.
- Leg het verse brood ernaast, in grove stukken gesneden of gescheurd. Serveer direct.