Duik de keuken in met deze vegetarische stroganoff in plaats van de klassieke variant. Lekker met veel groenten: paprika, champignons en kikkererwten. Met dit recept maak je in een handomdraai een voedzame maaltijd voor de doordeweekse dag. Serveer er rijst of pasta bij en je bent klaar!

Vegetarische stroganoff met paprika, champignons en rijst
Duik de keuken in met deze vegetarische stroganoff in plaats van de klassieke variant, met lekker veel groenten.
Ingrediënten
- 1 ui in blokjes
- 3 tenen knoflook fijngesnipperd
- 250 gram champignons in plakjes
- 2 paprika's in reepjes
- 200 gram kikkererwten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 1 theelepel paprikapoeder
Voor erbij:
- gekookte rijst of pasta
Instructies
- Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignon en de paprika toe en bak mee totdat deze gaar zijn.
- Voeg het paprikapoeder toe, samen met de tomatenpuree en bak drie minuten mee. Schenk de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de vegetarische stroganoff 15 minuten pruttelen op laag vuur.
- Serveer de vegetarische stroganoff met wat gekookte rijst of pasta.