Duik de keuken in met deze vegetarische stroganoff in plaats van de klassieke variant. Lekker met veel groenten: paprika, champignons en kikkererwten. Met dit recept maak je in een handomdraai een voedzame maaltijd voor de doordeweekse dag. Serveer er rijst of pasta bij en je bent klaar!
Vegetarische stroganoff
Stroganoff is een klassiek gerecht Russische keuken: boeuf Stroganoff. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt stroganoff traditioneel met vlees (boeuf) gemaakt. Voor dit recept laat je het vlees weg, waardoor dit recept lekker vegetarisch wordt! Net zo lekker, maar deze versie bevat meer groenten en dus meer vezels.
Zelf gemaakte stroganoff
Stroganoff zelf maken is niet moeilijk. Boeuf stroganoff is een stoofgerecht. Het lange stoven komt voornamelijk om het vlees dat je gebruikt voor het traditionele recept lang op moet staan om gaar en mals te worden. Door stoven valt het vlees uit elkaar.
Omdat dit stroganoff recept geen vlees bevat is de bereidingstijd een stuk korter. Ideaal, omdat je het zo ook voor een doordeweekse maaltijd kunt maken of gewoon als je wat minder tijd of zin hebt om in de keuken te staan.
Wat wel lekker is, is het lekker laten pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Deze vegetarische stroganoff bevat lekkere smaakmakers zoals knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder. De groenten bak je gaar en de kikkererwten zijn al gaar in de pot of in het blik, dus deze hebben geen lange bereidingstijd nodig. Maar, laat dit lekkere, vegetarische stoofpotje wel lekker pruttelen, 15 tot 20 minuten, om alle smaken goed tot hun recht te laten komen in dit heerlijke gerecht!
Vegetarische stroganoff met paprika, champignons en rijst
Ingrediënten
- 1 ui in blokjes
- 3 tenen knoflook fijngesnipperd
- 250 gram champignons in plakjes
- 2 paprika's in reepjes
- 200 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 200 ml kookroom
- 1 theelepel paprikapoeder
Voor erbij:
- gekookte rijst of pasta
Instructies
- Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de champignon en de paprika toe en bak mee totdat deze gaar zijn.
- Voeg het paprikapoeder toe, samen met de tomatenpuree en bak drie minuten mee. Schenk de kookroom erbij, doe de kikkererwten in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de vegetarische stroganoff 15 minuten pruttelen op laag vuur.
- Serveer de vegetarische stroganoff met wat gekookte rijst of pasta.
En de kikkererwten?
Hi Marc!
De kikkererwten voeg je toe bij stap twee, samen met de room.
En wanneer voeg je de kikkererwten toe?
Hi Marjolein! De kikkererwten voeg je toe bij stap twee, samen met de kookroom.