Deze wortel-pompoensoep met gember, sinaasappel en tijm is de perfecte herfstsoep. Heerlijke, warme smaken gecombineerd in één lekker soepje. Eet ‘m tussen de middag of aangevuld met een lekker stuk brood als avondeten. Comfort food ten top!
Wortel-pompoensoep
De standaard pompoensoep ken je waarschijnlijk wel. Deze pompoensoep combineer ik met wortel, ontzettend lekker! De wortel in combinatie met pompoen geeft deze herfstsoep meteen diepgang. Lekker, een keer iets anders!
Sinaasappel, gember en tijm
Niet alleen de combinatie van wortel en pompoen maakt deze soep anders dan anders. Ook de smaakmakers sinaasappel, gember en tijm maken deze wortel-pompoensoep bijzonder! Sinaasappel, gember en tijm zijn drie heerlijke smaken die erg goed bij elkaar passen, helemaal in deze lekkere soep. Dit recept voor wortel-pompoensoep is dus alles behalve standaard!
Combineer met lekker, vers brood
Ik ben dol op soep als lunch of als voorgerecht. Daar is dit recept erg geschikt voor. Maar, serveer deze wortel-pompoensoep ook eens als hoofdgerecht! Ik serveer daar maar al te graag een lekker stuk vers brood bij. Lekker belegd of gewoon versgebakken. Doe inspiratie op aan de hand van deze lekkere broodrecepten:
Wortel-pompoensoep met sinaasappel, gember en tijm
Ingrediënten
- 2 uien (fijngesneden)
- 4 tenen knoflook (fijngesneden)
- 50 gram verse gember (geschild en geraspt)
- 2 theelepels kerrie
- 4 wortelen (in plakjes)
- 400 gram pompoen (in blokjes)
- 400 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 1 bosje tijm
Voor erbij:
- crème fraîche of yoghurt
- sinaasappel
- pompoenpitten
En verder:
- staafmixer
Instructies
- Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de gember en het kerriepoeder toe en bak kort mee.
- Doe de wortelen en de pompoen in de pan, schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg het bosje tijm toe. Laat de soep op een laag vuurtje ongeveer 20 minuten koken tot de wortel en de pompoen gaar is.
- Haal het bosje tijm uit de soep. Mix de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
- Schenk de soep in zes kommen en knijp wat vers sinaasappelsap uit een sinaasappel, boven de soep. Serveer verder met wat verse blaadjes tijm, crème fraîche en pompoenpitten.