2 ingrediënten chocolademouse, zoals de naam van dit artikel al doet vermoeden: deze heerlijke chocolademousse maak je met slechts twee ingrediënten! Een super snel en makkelijk recept voor chocolademousse dus. Ideaal als makkelijk dessert, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of voor een gezellig dinner party.
2 ingrediënten chocolademousse
Wie is er nu niet dol op chocolademousse? Dit recept voor chocolademousse bestaat uit slechts 2 ingrediënten: chocoladepasta en slagroom. Dit recept is ideaal als je snel en makkelijk een lekker dessert op tafel wil zetten. Serveer deze chocolademousse in leuke, kleine amuseglaasjes en maak eventueel af met een koekje (een wafeltje of een kletskop bijvoorbeeld) of wat fijngehakte nootjes. Een super leuk toetje om te serveren en zo makkelijk om te maken.
Makkelijke chocolademousse
Dit recept voor 2 ingrediënten chocolademousse is super makkelijk om te maken. Dit recept kan iedereen maken! Voor deze makkelijke chocolademousse gebruik je slagroom en chocoladepasta. De slagroom klop je op en vervolgens voeg je de chocoladepasta toe. Deze klop je nog eventjes mee tot alles gemengd is. Je kunt dit ook met de hand door de opgeklopte slagroom heen spatelen voor een extra luchtig resultaat.
Makkelijke toetjes
Dit recept past perfect in het rijtje van makkelijke toetjes. Andere voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld deze Eton Mess en deze makkelijke Banoffee Pie. Ook zo lekker! Makkelijke toetjes zijn ideaal om achter de hand te hebben. Geen zin om na een gezellig gangen-diner nog lang in de keuken te staan om een dessert te bereiden? Deze chocolademousse kun je perfect voorbereiden en dit iedereen lekker. Succes gegarandeerd!
2 ingrediënten chocolademousse – makkelijke chocolademousse
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 150 gram chocoladepasta
Instructies
- Klop de slagroom luchtig en voeg vervolgens de chocoladepasta toe aan de opgeklopte slagroom. Klop de chocoladepasta door de slagroom. Je kunt hier een mixer voor gebruiken of je kunt de pasta met de hand door de slagroom spatelen. Bij deze tweede optie blijft de chocolademousse wat luchtiger, maar dit duurt iets langer.
- Verdeel de 2 ingrediënten chocolademousse over 4 kleine glaasjes en laat deze 30 minuten opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!