quinoasalade

Quinoasalade met feta, paprika en komkommer

Quinoasalade. Heerlijk met feta, paprika, komkommer en nog meer lekkere ingrediënten! Deze quinoadesalade is gezond, voedzaam en ontzettend lekker. Ideaal als lichte avondmaaltijd of als gezonde lunch.



Quinoasalade

Eet jij wel eens quinoasalade? Quinoa is gezond en voedzaam. Het is erg geschikt om er een salade mee te maken. De quinoa vormt de basis van dez gezonde salade. Verder verwerk je lekkere groenten in dit recept. Paprika, komkommer en maïs zijn lekkere frisse smaken. De kikkererwten zijn voedzaam en vezelrijk. Fetakaas is een lekkere, frisse toevoeging aan de salade, net als de pittige bosui. Maak er nog een heerlijke dressing bij en je quinoasalade is klaar!


Wat is quinoa?

Quinoa zijn de zaadjes van een quinoaplant. Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar kan tegenwoordig ook op kleine schaal in Nederland geteeld worden.

De quinoazaadjes gebruik je hetzelfde als rijst of couscous. Je kunt ze dus eten als bijgerecht of als basis voor een recept zoals nasi of deze salade. Quinoa is van nature glutenvrij.


Salade met quinoa

Voor dit saladerecept vormt quinoa de basis. Gezond dus! Quinoa kun je ook in andere lekkere gerechten verwerken, zoals deze quinoasushi, deze krokante kip bowl met quinoa en deze quinoasalade met geroosterde kikkererwten. Quinoa is dus een echte alleskunner en ideaal als je een dagje minder koolhydraten of glutenvrij wil eten!

quinoasalade

Quinoasalade met feta, paprika en komkommer

Quinoasalade. Heerlijk met feta, paprika, komkommer en nog meer lekkere ingrediënten! Deze quinoadesalade is gezond, voedzaam en ontzettend lekker.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Hollands, Zuid-Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram quinoa
  • 2 blikken kikkererwten (à 400 gram per stuk)
  • 3 paprika's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 200 gram feta
  • 1 komkommer
  • 1 blik maïs (à 300 gram per stuk)
  • 1 rode ui

Voor de dressing:

  • theelepel mosterd
  • theelepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet met de deksel op de pan weg tot verder gebruik. Door de deksel op de pan te doen, kan de quinoa nog een beetje "droog stomen".
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken, maak de paprika's schoon en snijd in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Meng de kikkererwten, de paprika en de olijfolie met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de kikkererwten en de paprika 25 minuten in de oven.
  • Maak de rode ui schoon en was de komkommer. Snipper de rode ui fijn en snijd de komkommer in blokjes. Laat de maïs goed uitlekken. Doe de quinoa, de komkommer, de rode ui en de maïs in een mooie serveerschaal.
  • Maak intussen de dressing. Meng de mosterd, de honing en de witte wijnazijn met elkaar en voeg eventueel wat peper en zout toe. Schenk de olijfolie erbij terwijl je goed blijft roeren. Blijf schenken en roeren tot alle olijfolie is toegevoegd en er een gladde dressing is ontstaan.
  • Doe de geroosterde kikkererwten, de geroosterde paprika en de dressing bij de quinoa en de groenten. Meng alles goed door. Verbrokkel de feta over de quinaosalade en serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt deze quinoasalade maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.
Trefwoord Gezond, Glutenvrij, Makkelijk, Vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating